Tip os log ind
Der gøres klar til krybbespil i Bording kirke foto privat

Kongesønnen kom til Kirkeslottet i Bording

Børnehavebørn lavede krybbespil og spiste pølsehorn
24. december 2016, 17.29

KIRKE Torsdag formiddag var 50 børnehavebørn kommet til Bording Kirkehus. Sognemedhjælper Lone Ahlers tog imod den lydhøre og spændte flok med følgende replik:

"I morges, da jeg vågnede, tænkte jeg: Det er torsdag, det er i dag, vi skal have krybbespil" - "ja" afbrød en pige hende "og pølsehorn!"

Og lige præcis - det var en rigtig festdag, med både krybbespil og pølsehorn. Både tirsdag og onsdag var busserne med de 50 største børn i Bording Børnehave kørt til Bording Kirkeby for at øve sange til krybbespillet, som de skulle have generalprøve på torsdag formiddag og vise i kirken samme eftermiddag.

Kirken var fyldt til bristepunktet med spændte børn og voksne. Josef og Maria stod klar ved døren til at gå ind og finde stalden, når børnene begyndte at synge "Maria skulle ha' et barn" på den kendte Tornerose melodi. Og alle udfyldte de deres roller så fint - krofatter og kromutter, hyrderne og deres får, det store smukke englekor, byskilte-bæreren, stjernebæreren, de tre vise mænd og de to, der udgjorde forenden og bagenden af æslet. Alle sang de smukt og ivrigt, og da de skulle synge ekko med de voksne, fik den fuld skrue, så ingen var i tvivl om, hvem der er bedst til at synge dén sang.

En rigtig fin og festlig juleafslutning - i slottet, som nogle af børnene kaldte kirken. Og ja, det var jo også en kongesøn, det hele handlede om.


Ordet er dit