Tip os log ind
Helle Mathiasen har flere år uddelt mange priser, her er det talentkonkurrencen Unge Sangers publikumspris. Nu skal hun også til at uddele en årlig kulturpris.
Foto: Steen Hebsgaard

Kære læsere: Hvem skal have årets kulturpris?

Focus Ikast-Brande har indstiftet en kulturpris i kommunen - nu opfordrer vi læserne til at komme med gode bud
13. marts 2018, 10.15

IKAST Vi sætter pris på kulturoplevelser - hvad enten det er musik, kunst, teater, foreningsliv, foredrag eller dilletant.

Det gør vi, fordi det sætter kolorit på hverdagen, spreder smil og glæde - eller eftertænksomhed. Og fordi det skaber sammenhængskraft og dynamik i et lokalsamfund.

Det vil vi gerne - Ikast Avis og Brande Bladet - støtte op om og har derfor besluttet at indstifte den første kulturpris nogensinde i Ikast-Brande Kommune.

Vi kalder den Kulturprisen Focus Ikast-Brande.

Det blev lanceret på kultur- og fritidsudvalgets Kulturforums møde i Remisen tidligere på året.


Hvem sidder i komiteen?

Og nu er komiteen trukket i arbejdstøjet og klar til selv at finde potentielle prismodtagere samt til læsernes forslag.

I komiteen sidder Helle Mathiasen (V), der er formand for byrådets kultur- og fritidsudvalg og også formand for komiteen, kulturkonsulent Carsten Jensen, formanden for Kulturelt Samråd Ikast-Brande, Carsten Dalgaard, direktør Brande Bladet Villy Jensen og mig selv sagde hunden - Steen Hebsgaard fra Ikast Avis.

Kriterier i prisen er enkle.

Den gives en person, en gruppe af personer, en institution, et firma eller en forening, hjemmehørende i Ikast-Brande Kommune.

Prisen skal påskønne en usædvanlig og uegennyttig indsats for kulturlivet i kommunen ud fra de kriterier, som kommunens kulturpolitik bygger på. Det vil entreprenørskab, frivillighed, handlelyst, mangfoldighed, vedholdenhed, samarbejde på tværs, engagement og stolthed.

Prisen vil primært blive uddelt inden sommerferien.

I marts-april efterlyses via artikler i Focus emner, som læserne kan foreslå. Disse forslag indgår i en fælles pulje med de forslag, komiteens medlemmer har.

Komiteen nominerer tre-fem kandidater som mulige vindere. I løbet af månederne op til overrækkelsen portrætteres de nominerede i Focus. Vinderoverrækkelsen dækkes også efterfølgende.


Og sådan gør du:

Hvis du vil pege på et emne til prisen, skal du gøre følgende:

Send en mail til [email protected]

Skriv hvem du vil foreslå og kom med en god begrundelse om hvorfor. Skriv om personen eller personerne - og om hvilke kulturaktiviteter, de beskæftiger sig med.

Husk at skrive dit navn og telefonnummer. Vi trækker lod blandt de indsendte forslag om to flasker god rødvin.

Deadline 20. april.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune