Tip os log ind
  • 1/: De sidste justeringer foretages af kunstneren Jens Chr. Jensen.
    Foto: Bjarke Regn Svendsen
  • 1/: Inden afsløringen er skulpturen pakket godt ind.
    Foto: Bjarke Regn Svendsen

Kuglen det tog 12 år at samle

Jens Chr. Jensens kunstværk afsløres i Tistrup på fredag
05. april 2018, 08.16

Tistrup-Ikast Fredag eftemiddag 6. april afsløres en ny skulptur i kunstbyen Tistrup.

Det er skulptøren og installationskunstneren Jens Chr. Jensen fra Ikast. der står bag værket, som har fået navnet »Kuglen«. Skulpturen, der er kommet til huse med støtte fra Varde Kommunes Udvalg for Plan og Teknik samt Varde Kommunes Kunstudvalg, rejses på hjørnet af Vardevej og Dalstrøget i den sydvestjyske by.

Ikke mindre end 1500 metal skiver udgør grundmaterialet i kunstnerens nyeste arbejde. Det har taget 12 år at samle de mange skiver, som tilsammen danner den 2,8 diameter store patinerede, rustrøde metalkugle.


Genbrug i kunsten

Jens Chr. Jensen har gennem mange år været inspireret kuglen som geometrisk grundform, en form, han karakteriserer som nærmest magisk og fascinerende, fordi den lukker sig om sig selv og er svær at trænge ind i.

I sit kunstneriske arbejde er ikastboen betaget af samtidens kasserede materialer, hvor forgængelighedens processer har sat sine spor.

Kuglen viser på fornem vis, hvordan sammenspillet mellem materiale og et formalistisk, rent formsprog danner grundlag for både kulturhistoriske elementer og naturens kræfter.

Afsløringen af den nye skulptur markeres ved et arrangement med afsløringstale ved formand for Janusforeningen Bent Peter Larsen og værkpræsentation ved Jens Chr. Jensen. Efterfølgende inviterer JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum - indenfor til afsløringsreception.


Ordet er ditMere Kultur