Tip os log ind
Det er nu muligt at aflevere tomme roll-on deodoranter i en speciel indsamlingsbeholder, der er opstillet på Industrivej 8 i Ikast. Kuglerne fra deodoranterne pilles ud, vaskes og syes ind i kugledyner, der doneres til udfordrede børn og unge.
Foto: Privatfoto

Kuglerne fra roll-on deodoranter indsamles i Ikast

Non-profit organisationen Kugledynehjælpen har opstillet indsamlingsbeholder på Industrivej i Ikast
08. oktober 2019, 14.30

Ikast De runde kugler fra roll-on deodoranter behøver ikke ryge i skraldespanden eller i containeren til plastaffald på genbrugspladsen.

Kuglerne kan nemlig bruges til noget helt andet. Nemlig kugledyner.

Kugledynehjælpen er nået til Ikast, og er en 100 procent non profit hjælpegruppe, hvis eneste formål er at skaffe kugler og bomuldsstof til at lave kugledyner af.

Frivillige indsamlere skaffer kugler fra roll on-deodoranter ved at indsamle disse, tage kuglerne ud af beholderen, vaske kuglerne og sende dem til en af de frivillige syersker, som så syr disse kugler ind i bomuldsstof til en kugledyne.

Derfor kan man nu aflevere sine tomme deodoranterne i en ny opstillet indsamlingsbeholder på Industrivej 8 i Ikast - ved siden af glascontainere.

Non-profit organsationen Kugledynehjælpen indsamler nemlig deodoranterne og skiller dem ad.

De frivillige vasker og genbruger de små plastikkugler som fyld i de specielle dyner, der hjælper udfordrede børn til at få en god nattesøvn.

Kugledynehjælpen er en non-profit organisation af frivillige, der ved hjælp af kugledyner ønsker, at hjælpe børn og unge med ADHD og autisme problematikker til en god nattesøvn, så de kan få en bedre dagligdag.

Kugledyner, der syes af genbrugsstof i 100 procent bomuld indeholder op til flere tusinde kugler.

Kugledynerne er gratis og doneres til ansøgere, der ikke kan få bevilget en kugledyne i det offentlige system eller, ikke har midlerne til selv at anskaffe én.

Kugledynehjælpens projekt bygger på frivillighed og tillid til, at kugledynerne bliver doneret til de børn og unge, hvor kugledynerne skaber størst værdi.

Vurderingen af ansøgningerne sker med stor integritet. Der skeles ikke til hvor i landet der indsamles flest plastkugler, hvor i landet der doneres flest kugledyner eller, hvor længe en ansøger har stået på venteliste. Der er således ikke tale om, donation efter først til mølle-princippet.

Antallet af indsamlede plastkugler er helt afgørende for, hvor mange kugledyner der doneres. Det er derfor ikke muligt at give svar på, om ens ansøgning kommer i betragtning, eller hvilken tidshorisont der eventuelt vil være tale om.


Ordet er ditMere Fritid