Tip os log ind
 • 1/: Louise Espersen sang blandt andet »Tag med ud og fisk« - et af Gitte Hænnings store hits.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Anders Sandbjerg forsøger sig med hammeren.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: En oplagt Henrik Volf.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Jacob havde en fest - her sammen med Oliver Volf.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Hartmut Wehmeier skænkede ny romserie fra Vin & Gavehuset.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Tango foran RexBlomster i de mørke timer ...
  Foto: Jan B. Knudsen

Kultur-nat med musik og hammerslag

02. oktober 2018, 12.20

IKAST Hvorfor det hedder »Kulturnat« står hen i det uvisse.

Men faktum er, at Ikast emmede af aktivitet og kulturelle aktiviteter fredag eftermiddag og aften som en del af den kommune-dækkende Kulturnat.

Et halvt hundrede tilbud om alt fra ølsmagning, over musik til danse-undervisning trak folk af huse over hele kommunen.

Det var også tilfældet i Ikast, hvor Vores lkast kombinerede et Late Night-arrangement med Kulturnatten.

Så ud over danse-undervisning i Bakkehuset, isskulpturer på biblioteket, musik og hygge i Perron 7430, åbent hus i kirketårnet og cellomusik i vandtårnet, dannede Strøgcentret rammen om en mindre folkefest.

To gange Volf, far Henrik og sønnen Oliver, sparkede festlighederne i gang med en gang akustisk rock, mens der tæt på scenen blev serveret rom- og portvinssmagninger.

Senere var det musicalsanger Louise Espersen, der diverterede med kendte dansktop-hits. Det skete fra en anden scene i midten af Strøget.

Operaen i Midten kom senere til - og det gjorde en gang tangoshow også. Sidstnævnte så sent på aftenen, at det var mørkt og kunne lede tankerne hen på en nat ...

Ikast Vest indtog Strøgcentret på fornem vis med konkurrencer og sjove indslag. Et af var den med at slå syvtommersøm i en kævle på kortest mulige tid.

Avisens udsendte forsøgte - men ramte så uheldigt, at sømmet som et projektil fløj afsted og var tæt på at ramme de ædlere dele hos Morten Wegener fra STS Biler.

Derefter holdt pressen sig til notesblok og kamera ...

Kulturnatten er ved at få fodfæste i Ikast-Brande.

- Bording, Gludsted, Isenvad, Harrild Hede og Nørre Snede har fundet melodien med gode og brugbare lokale Kulturnat-koncepter. Brande og Ikast har været lidt mere famlende de første par år - i år har der været større sammenhængskraft i aktiviteter og samarbejdet, siger kulturkonsulent Carsten Jensen.

- Engesvang er med igen i 2019 - og Uhre er ny på banen. Jeg er selvfølgelig spændt på evalueringerne fra de enkelte steder og aktører, men synes overordnet, det tegner et godt Kulturnattens fremtid i Ikast-Brande.


Ordet er ditMere Kultur