Tip os log ind
Kulturminister Mette Bock kommer til Brande, når 50 året for byens gavlmalerier markeres. ?
Foto: Mads Claus Rasmussen

Kulturministeren kommer til jubilæet

Mette Bock deltager, når gavlmalerierne skal fejres
30. september 2018, 11.25

ministerbesøg Sommeren 1968 er af mange årsager gået over i historien.

Også i Brande skete der noget, for det var den sommer, at en flok kunstnere arbejdede med at udsmykke en række gavle og vægge i byen til det første projekt af sin art i Danmark.

Det vil blive fejret 12. oktober

Det er Gavlmaleriforeningen Muren, der er stiftet blandt andet med det formål at værne om gavlkunsten i Brande, der står for fejringen, som placeres i RemisenBrande.

Foreningens formand Jytte Gottlieb oplyser, at det selvfølgelig har været drøftet, om fredag 12. oktober, lige inden efterårsferien, var det rigtige tidspunkt. Men foreningen har valgt, at fejringen skal ske netop på årsdagen for indvielsen af de første gavle i Brande.

Og valget af dato endte med at blive heldigt for foreningen, for det betød, at kulturminister Mette Bock ligge akkurat kunne klemme et kort besøg i Brande ind mellem to andre aftaler. Mette Bock vil derfor deltage i arrangementet i RemisenBrande og holde festtalen.

- Vi er naturligvis glade for, at ministeren med sit besøg vil kaste glans over gavlmaleriernes 50 års jubilæum. Og med besøget skrives der også en slags historie. 12. oktober 1968 besøgte daværende kulturminister K. Helveg Petersen Brande for at foretage indvielsen af de første gavlmalerier, udtaler Jytte Gottlieb.


Ordet er ditMere Brande