Tip os log ind
  • 1/: Tamra Rosanes sang denne festlige frivillige fredag i gang, som i år er slået sammen med Kulturnatten.
    Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
  • 1/: Biografdirektør i Ikast Bio, Bjarne Raabjerg, besluttede sig for at stille op i hotdogkonkurrencen. Her er han ved at nedkæmpe sin første hotdog.
    Foto: Mikkel Korsgaard Christensen
  • 1/: FDF-orkestret spillede inde i Ikast Bio, hvor blandt andet »Livstræet« lød ud over biografen og ud foran Bakkehuset.
    Foto: Mikkel Korsgaard Christenen

Kulturnatten skudt i gang med countrysang og hotdogkamp

Årets Kulturnat og Frivillig Fredag er begyndt - ikke bare i Ikast, men i hele kommunen
27. september 2019, 18.56

Ikast I aften er byerne i Ikast-Brande Kommune spækket med underholdning og kulturelle aktiviteter for enhver smag. Kulturnatten er netop begyndt, og i Ikast dannede området omkring Bakkehuset og Strøgcentret ramme om de første begivenheder.

Strøgcentret blev sidst på eftermiddagen fyldt op med country-toner, da Tamra Rosanes gav koncert. Tamra Rosanes bad som noget af det første publikum om at fejre en bedrift med hende.

- Efter 45 år i landet er jeg nu blevet dansk statsborger. Det vil jeg gerne fejre med sangen »Der var en lørdag aften«, lød det fra Tamra Rosanes, som lettede lidt på sin cowboyhat. Herefter sang hun den kendte kærlighedssang skiftevis på dansk og engelsk.


Biografdirektør impulsivt i hotdogkamp

I år er Kulturnatten blevet slået sammen med Frivillig Fredag. Det landsdækkende koncept Frivillig Fredag fejrer og hylder frivilligheden hvert år i september.

Hvis man bevægede sig lidt væk fra lyden af Tamra Rosanes medlevende countrymusik, var det en helt anden oplevelse, man fik på den anden side af Strøgcentrets glasdøre.

På biblioteket har børnene haft mulighed for at finde deres indre detektiv frem til et Sherlock Holmes-tema, og ude foran Bakkehuset bredte der sig en duft over hele pladsen af pølser, rå løg, sennep og hvad der ellers hører til en hotdog. Tilskuerne stillede op, mens de dystende hotdogspisere gjorde sig klar.

Biografdirektør Bjarne Raabjerg meldte sig til i sidste øjeblik og forsøgte at spise så mange hotdogs, som overhovedet muligt på de 15 minutter, der var sat af.

- Jeg kan nok godt nappe en fem stykker, lød det selvsikkert fra Bjarne Raabjerg, inden han selv satte tiden i gang.

Inde i biografen spillede FDF-orkestret lystigt musik, som kunne nydes til hotdogkampen, hvorefter flere og flere tilskuere kom til og nød underholdningen i den lune septemberaften.


To dage for alle byer

Mens disse linjer læses er der fuld gang i Kulturnatten rundt i kommunen. I år er det femte gang, Kulturnatten finder sted. Som noget nyt finder Kulturnatten sted over to dage.

Ønsket om at arrangementet skal finde sted over to dage, skyldes, at man har fundet ud af, at borgerne kun oplever de aktiviteter, som er i ens egen by.

Den såkaldte kulturvaneundersøgelse viser ligeledes, at det er vigtigt, at kultur foregår i hele kommunen og ikke kun i de større byer. Blandt de mange aktiviteter kan nævnes:

I Klovborg er Gøgler Kaj på besøg, i Nørre Snede er der fællesdans, i Isenvad kan borgerne opleve et byløb med fokus på lokalhistorien. I nat indtager en gruppe friske børn og deres forældre Harrild Hede, hvor de skal sove i nat, og i morgen tidlig laver de mad over bål. I Engesvang kan man i aften blandt meget andet høre gospelkoncert, mens Teaterkompagniet giver en prøve på deres kommende forestilling i aften i Brande.

I Ikast står Ikast-Brande Fodslaw i aften for en hyggelig snoldertur på seks kilometer rundt i byen.

Kulturnatten og Frivillig Fredag anno 2019 er i fuld gang i Ikast-Brande.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune