Tip os log ind
Joan Frost og Stig Skovbo.
Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Kulturpris-nominerede: Et par der samler hele byen

Joan Frost og Stig Skovbo er blevet nomineret til Kulturprisen Focus Ikast-Brande 2019. Det er de blandt andet for deres evne til at danne sammenhold i Engesvang
17. juni 2019, 13.10

Kulturpris I Engesvang og Moselund kan man ikke sige Stig uden at sige Joan - eller Joan uden at sige Stig. Sådan lyder det i nomineringen af Joan Frost og Stig Skovbo, som i snart 30 år har formået at samle Engesvang og Moselund gennem blandt andet musik og teater. I 1991 tog de initiativet til at oprette Engesvang Musikforening, som siden har sat et markant præg på Engesvang som et sted med musik.

Parret har sammen dannet Ekkokoret, som er aktivt i flere musikalske sammenhænge i Engesvang.

Musikken, drivkraften parrets evne til at samle folk, går igen i nomineringen, som blandt andet, da Joan Frost og Stig Skovbo inviterede til musikfestival i deres egen have, eller da de i forbindelse med musikforeningens 25-årsjubilæum arrangerede en jubilæumsuge.


Stolte over nominering

Men hvem er parret egentlig? Avisen er taget forbi Klosterlund Museum til Kildemarked, hvor vi finder det nominerede par i fuld gang med at samtale med udsigten ud over Bølling Sø. Vi sætter os ved et lille bålsted, og med søen i baggrunden smiler de begge til hinanden og erklærer sig stolte over at blive nomineret.

- Selvfølgelig betyder anerkendelse noget - det er klart. Men det er vigtigt for os at slå fast, at vi blot er en lille del af noget stort. Der er rigtig mange mennesker bag kulissen, som knokler, når vi arrangerer eksempelvis koncerter, lyder det fra Stig Skovbo.

Joan Frost tilføjer, at opbakningen i og omkring Engesvang i det hele taget er fantastisk.

- Det er jo en by med meget liv og virkelig mange foreninger, men det kommer ikke af sig selv. I stort alle henseender har byen et hav af frivillige, som på hver deres måde er med til at gøre Engesvang til et rart sted at bo, fortæller Joan Frost.


Familieliv og musik

Joan Frost og Stig Skovbo bruger en stor del af fritiden på musikken, mens tiden også bliver brugt på børnebørnene. Parret har sammen to fire børn og otte børnebørn.

- Vi kan godt lide at give børnene noget af det, vi elsker. Derfor tager vi dem ofte med i teatret, fordi det er vigtigt også at give dem de oplevelser, og heldigvis er de vilde med det, fortæller Joan Frost.

Stig Skovbo er til dagligt leder i Bording Børneby, mens Joan Frost er folkeskolelærer og underviser i matematik, geografi og musik.

- I arbejdslivet og i hverdagstimerne er vi jo adskilt, og derfor er det skønt, at vi har de samme fritidsinteresser og kan være sammen om det, lyder det fra Stig Skovbo.

Kulturprisen gives til en person, en gruppe af personer, en institution, et firma eller en forening hjemmehørende i Ikast-Brande Kommune.

Prisen skal påskønne en usædvanlig og uegennyttig indsats for kulturlivet i kommunen ud fra de kriterier, som kommunens kulturpolitik bygger på. Det vil sige entreprenørskab, frivillighed, handlelyst, mangfoldighed, vedholdenhed, samarbejde på tværs, engagement og stolthed.


Kulturprisen

Avisen Focus har tidligere efterlyst kandidater til Kulturprisen Focus Ikast-Brande og fik mange gode bud. Tak for det.

Fire kandidater er blevet udvalgt, og avisen præsenterer de kommende uger de nominerede.

I denne uge er det Joan Frost og Stig Skovbo.

Prisen bliver uddelt senere på året.


Ordet er ditMere Kultur