Tip os log ind
Næstformand Simon Vanggaard (tv) og formand Benjamin Piechnik i spidsen for den nye forening »Liv i Byen«
Foto: Steen Hebsgaard

Liv i Byen er stiftet

Ikast har fået endnu en forening
08. marts 2017, 14.45

IKAST Tirsdag aften blev foreningen Liv i Byen stiftet.

Foreningens initiativtagere, Benjamin Piechnik og Simon Vanggaard, blev valgt til henholdsvis formand og næstformand. Udover de to ovennævnte blev Christoffer Knudsen og Regitse Munksgaard valgt til bestyrelsen.

Foreningens formål er - som navnet antyder - at skabe liv i byen. Den første livgivende aktivitet bliver et stort fødevaremarked på Torvet i Ikast 12. august med fokus på lokale råvare og fødevare producenter.

- Vi er meget glade for den store interesse, der har været om vores idé, og vi er glade for at flere har valgt at deltage i arbejdet med at skabe liv i byen. Det er kun initiativet, der sætter grænsen for vores aktiviteter, og alle, der har lyst til at spille med, er velkommen til at deltage, siger formanden, Benjamin Piechnik.

Også næstformand Simon Vanggaard er tilfreds.

- Nu har vi skabt et godt fundament at arbejde ud fra, og vi vil nu gå i gang med at kontakte udstillerne til markedet. Derudover vil vi samtidig skulle i gang med at promovere markedet og foreningen, og derfor vil vi blandt andet gå i gang med at lave en hjemme- og facebookside. Udover selve udstillerne vil vi også gerne skabe nogle aktiviteter og noget underholdningen i løbet af markedsdagen, er her har vi nogle store navne i tankerne. Skal det lykkedes at hive et stort trækplaster til, vil det dog kræve noget sponsorfinansiering, derfor er det et arbejde vi også må sætte i gang, lyder der fra næstformanden, der samtidig politisk arbejder for at fjerne afgifterne til kommunen ved ikke kommercielle arrangementer på offentlige pladser.

- Der er en udgift for kommunen ved offentlige arrangementer på eksempelvis Ikast eller Brande torve, men jeg synes, at det er ærgerligt, når de udgifter hældes over på foreningerne, og det så bremser aktivitetsniveauet på de offentlige pladser. Jeg håber meget, at kultur- og fritidsudvalget vælger at finansiere de afgifter. Jeg tror, pengene er givet godt ud, for alternativet er at vi bremser initiativerne, slutter Simon Vanggaard.


Ordet er dit