Tip os log ind
Et nyt initiativ har set dagens - et fødevaremarked med lokale producenter. Nu gentages det i 2018.
Foto: Flemming Hansen

Liv i Byen gentager successen

Foreningen er klar med et nyt fødevaremarked
28. oktober 2017, 13.21

IKAST Foreningen Liv i Byen arrangerede i august måned et vellykket og velbesøgt fødevaremarked på Torvet i Ikast.

Foreningen melder nu klar til at gentage successen næste år, siger foreningens formand og næstformand, Benjamin Piechnik og Simon Vanggaard.

- Vi har virkelig fået meget positiv feedback på vores fødevaremarked, og mange har opfordret os til at gentage arrangementet til næste år. Det vil vi gerne arbejde på at få til at lykkedes. Der er dog en del arbejde med fundraising og i at lave aftaler med udstillere, som vi skal have på plads først, men det arbejde er vi godt i gang med, og vi regner med at være klar igen 11. august, siger Benjamin Piechnik.

- Foreningen fik sidste år et tilskud på 25.000 fra Ikast-Brande kommune, næste år er tilskuddet dog kun på 5.000 kroner, og det udfordrer foreningen, påpeger Simon Vanggaard.

- Vi er super taknemmelige for det kommunale tilskud, vi har fået, men det er klart, at vi skal finde nogle flere sponsorer, hvis det skal løbe rundt. Vi har været heldige at få et tilskud fra Rotarys Jubilæums fond på 5.000, hvilket er en stor hjælp. Vi har dog ambitioner om at skabe et endnu større event til næste år end det første fødevaremarked, og med udgifter på mellem 50.000 og 70.000 skal vi lægge os i selen for at få det hele til at løbe rundt. Det kræver stor lokal opbakning, men vi er sikre på at det kan lykkes.

Flere besøgende og flere udstillere er målet

- Vi havde over 2.000 besøgende sidste år, på trods af silende regnvejr fra start til slut. Det var over alt forventning, og flere af vores udstillere måtte melde udsolgt. Næste år håber vi på at kunne øge besøgstallet endnu mere. Det tror vi på er realistisk på baggrund af den positive omtale, markedet har fået, men vi arbejder også på at finde et stort landskendt trækplaster, der kan hive endnu flere ned på torvet. Det kunne være en landskendt kok, der laver mad med råvarer fra udstillerne. Men de navne, vi har i tankerne, koster over 20.000 kroner, og det er klart, at det kræver nogle lokale samarbejdspartnere, hvis det skal lade sig gøre. Men vi sætter overlæggeren høj, slutter Benjamin Piechnik.


Ordet er dit