Tip os log ind
Den tidligere Ikast-bo Rasmus Faartoft skal synge sang nummer tre ved det nationale Melodi Grandprix i Herning den 23. februar.
Foto: Pr

Lokal Grandprix sanger er på hjemmebane

Rasmus Faartoft fra Ikast glæder sig til at være aktiv deltager i det store DR Show
09. februar 2019, 07.45

Ikast-Herning Når Danmarks Radio tænder for de mange lamper og lysshow til det store grandprix show i Herning den 23. februar, , så vil mindst en af de ti sangere føle sig på hjemmebane.

25-årige Rasmus Faartoft fra Ikast skal nemlig synge sang nummer tre: Hold My Breath

Og han glæder sig.

- Jeg har altid været fan af Melodi Grandprix. Jeg er vokset op med, at det var noget, vi så sammen i familien. Vi havde stemmesedler og satte krydser ved vores favoritter - og ja det var en rigtig hyggeaften, siger Rasmus Faartoft i telefonen umiddelbart efter, at hans navn blev offentliggjort som en af de ti deltagere ved årets nationale sangkonkurrence


Ingen hemmelighed

- Det er rart pludselig at kunne tale om det. Det har været en stor hemmelighed at have. Det har været svært at forklare, hvorfor jeg hele tiden skulle ud til DR. Jeg har fået mange spørgsmål om, hvad det var jeg havde gang i, siger den tidligere Ikastbo, der siden november har vidst, at han i år var en af de ti sangere, der skulle konkurrere om at være den danske deltager ved det internationale Melodi Grandprix i Tel Aviv senere på året.

Rasmus Faartoft er fra Ikast og født ind i en meget sportsglad familie, der også var dygtige til at jonglere med boldene.

- Men bare ikke mig. Jeg forsøgte virkelig med både håndbold og fodbold, men det fængede ligesom ikke og...ja det var bare ikke det, jeg var god til, siger han og indrømmer, at det kan være svært at forklare, at man som barnebarn af Bent Faartoft (tidligere divsionsspiller i Ikast FS, træner og aktiv klubmand samme sted) ikke har talenter ud i sportens verden.


Sang og musik

Til gengæld fik Rasmus smag på musik og sang. Han deltog i flere af Kongrescentrets forestillinger. Første gang som ni-årig i Skatteøen. Siden i Sommer i Tyrol, Ronja Røverdatter, Jesus Christ Superstar og Peter Pan. Han sang i Herning Kirkes Drengekor, og var en del af Herning Garden. Men det var på Ikast-Brande Gymnasium, at interessen for musik og teater for alvor begyndte at tage fart.

Her deltog han i skolens opsætning af Hair, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, og Skatteøen, og Rasmus Faartoft begyndte seriøst at overveje musik og teater som en fremtidig karriere.

Han søgte ind på Fredericia Musicalakademi, og afsluttede i 2015 - den treårige uddannelse som musicalperformer.

- Jeg har altid set Melodi Grandprix og har efter min medvirken i Sebach musicalen fået et mere fortroligt forhold til musik-konkurrencen, selvom jeg egentlig altid har haft respekt for, at det var en platform, der hyldede musikken, siger Rasmus Faartoft.

Han blev i det tidlige efterår 2018 under en køretur med sin gode ven Martin Skriver præsenteret for sangen.


En musikalsk biltur

- Martin (Skriver) spurgte forsigtig om han måtte spille en sang for mig...og den rørte mig. Og jeg blev selv rørt, da han spurgte om jeg også ville synge dem. Og så gik det stærkt. Vi lavede en demo i september og sendte den ind til Melodi Grandprixet. Det handler ikke om, at jeg vil promovere mig selv, men jeg synes i al sin enkelthed, at det er en god sang med et godt budskab. Og jeg er meget beæret over at få lov at synge den, siger Rasmus Faartoft.

Og så glæder han sig over, at han er på hjemmebane.

- Selvom det er i Herning, så er det »hjem« for mig, og jeg glæder mig, siger han og lufter muligheden for at udnytte tiden i det midtjyske til blandt andet at kigge forbi sit gamle gymnasium og måske give eleverne her muligheden for at høre sangen live.

Hold my Breath er skrevet af: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.


Ordet er ditMere Kultur