Tip os log ind
- Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, siger 18-årige Frederik Møller fra Ikast, som har underskrevet en femårig kontrakt med FC Midtjylland


Lokalt talent klar i Superliga-kulissen

28. marts 2012, 11.02

KONTRAKT | Leon Jessen, Jesper Juelsgård og Jesper Lauridsen. Tre lokale venstrebacks, som alle er opfostret på FC Midtjyllands fodboldakademi i Ikast.

Og nu står den fjerde klar i kulissen.

18-årige Frederik Møller fra Ikast har spillet i FCM siden han var 12 år gammel - og for nylig underskrev midtjyden en femårig kontrakt med FCMs Superligahold. Den offensivt velbegavede venstreback er meget lettet over at have afklaret sin fremtid.

- Det er en lettelse, en sejr, for mig personligt. Jeg ville gerne tage steppet videre fra akademiet, så det er en stor lettelse, siger Frederik Møller.

Tre takker op

Selvom Frederik Møller officielt først bliver førsteholdsspiller fra sommeren 2012, hvor kontraktperioden starter, ved han, hvad det kræver at være med på højeste niveau.

- Jeg begyndte allerede at snuse til Superligaholdet for halvandet år siden, og siden har jeg været mere og mere med. Det er en anden form for fodbold i ligatruppen. Når man spiller på ynglingeholdet, kan man godt yde 80 procent, og stadig være en af de bedste, men på Superligaholdet er man nødt til altid at yde 110 procent. Der er forskel i tempo, teknik, taktisk og fysisk, det hele bliver skruet tre takker op, fastslår Frederik Møller.

Ambitionerne

Selvom Frederik Møller har et stort potentiale, så vokser træerne ikke ind i himlen for den realistiske Ikast-bo.

- Jeg ser ikke mig selv som Superligaspiller i foråret. Der skal være nogle faktorer, som gør, at jeg kommer med, for eksempel hvis Juelsgaard (Jesper, red.) får en skade. Men på sigt er min ambition selvfølgelig at blive fast mand, og så er FCM jo et springbræt til udlandet. Min helt store drøm er, at komme til en klub i en af de store ligaer: Premier League, Serie A, Primera Division eller Bundesligaen, siger Frederik Møller, som godt ved, hvad han ville vælge, hvis der var frit valg på alle hylder.

- Vi lavede engang en radiosekvens, hvor vi skulle beskrive vores største drøm. Jeg kom ind for AC Milan på San Siro som 21-årig og scorede mod Juventus, fortæller Møller, der har den italienske legende, Paolo Maldini som sit store forbillede.

Skal vænne sig til niveauet

Frederik Møllers talent er soleklart, men han ved, at det kræver tilvænning at være med på højeste niveau.

- Det første halve år skal jeg vænne mig til det fysiske niveau, og så håber jeg jo på, at Juelsgaard bliver solgt. Derefter skal jeg så kæmpe med Jesper Lauridsen om pladsen, vurderer Ikast-knægten.

I sine mange år på akademiet har Frederik Møller flere gange været anfører. Og hvis man spørger ham selv, er han heller ikke bange for at gå forrest.

- Jeg ser helt klart mig selv som en leder. Jeg er en person, som gerne vil have styr på tingene. Først finder jeg ud af, hvad jeg selv skal gøre, og jeg forsøger altid at hjælpe folk omkring mig. Så får de også overskud til at hjælpe mig. Jeg tager gerne ansvar, når det er nødvendigt, understreger Frederik Møller.

Gå efter drømmen

Han har et godt råd til de drenge som løber rundt med den samme drøm som han selv gjorde.

- Hvis man virkelig brænder for det, og samtidig har lidt talent, både fysisk og rent teknisk, skal man gå efter det. Men man skal være indstillet på, at vælge ting fra - eksempelvis gymnasiefester og noget tid med vennerne. Hvis man vil være med, kræver det 100 procents engagement, fastslår Frederik Møller.


Ordet er dit