Tip os log ind
Anders Udengaard.
Foto: Tom Laursen

Luk Midtjyllands Lufthavn

15. oktober 2019, 14.40

Debat I det netop indgåede budgetforlig har et enigt byråd afsat 800.000 kroner i tilskud til Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Pengene udbetales over to år, og derefter skulle det gerne være slut med den slags ekstrabevillinger, må man forstå. Det er i den forbindelse vigtigt at være opmærksom på, at tilskuddet er kommet på tale, fordi lufthavnen nu har brugt det tilskud, de fik i 2017, hvilket de fik, efter at pengene fra det ekstraordinære tilskud i 2016 var væk, efter at der ikke var mere tilbage fra tilskuddet i 2014 ovenpå den overraskende nyhed om, at man havde brugt de penge, man helt ekstraordinært fik i 2012.

Der sidder medlemmer i Ikast-Brande byråd i dag, som allerede dengang garanterede, at det ville være allersidste gang, man gjorde den slags.

Skal vi ikke snart prøve at være ærlige overfor hinanden og sige, at lufthavnen i Karup aldrig nogensinde kommer til at være en sund forretning?

Hvis den skal fortsætte med at eksistere, så vil det i al fremtid være nødvendigt, at ejerkommunerne bliver ved med at finansiere det med skattekroner hvert eneste år.

Det kan man også sagtens gøre, hvis man ønsker det. Personligt ville jeg hellere bruge pengene på at forbedre andre dele af den kollektive trafik.

Selv med faste offentlige tilskud er der vel ikke meget, der tyder på, at flytrafik går en gylden tid i møde.

Midtjyllands Lufthavn bør lukke, så vi kan bruge pengene mere fornuftigt, og det ville være fint, hvis Ikast-Brande var den første kommune i ejerkredsen, der sagde det ærligt.


Ordet er ditMere Debat