Tip os log ind
Lysende cykler er en del af Kulturhovedstad Aarhus foto colourbox

Lysende cykler gennem Ikast

Dawn Ride kaster lys over Ikast lørdag 21. januar
11. januar 2017, 08.55

cykelkaravane Lørdag 21. januar kommer Dawn Ride til Ikast.

Dawn Ride er en lysende, funklende og farverig cykeloplevelse for offentligheden, som arrangeres over hele Region Midtjylland i forbindelse med åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Forestil dig hundredvis af cykler og cyklister på vej gennem Ikast festligt pyntet med lys i alverdens funklende farver i det mørke morgengry. Det er netop det syn, der vil møde dig, hvis du begiver dig ud i byen lørdag den 21. januar mellem klokken 8.30-9.30.

- Aarhus 2017 bliver én af de største kulturelle begivenheder i Danmark i mange år. Vi glæder os til at markere starten med Dawn Ride, hvor vi inviterer offentligheden med til at cykle kulturåret ind i en farverig, funklende og feststemt cykelkaravane i deres eget lokalområde, udtaler Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Meningen med Dawn Ride er således, at det er borgerne selv i de forskellige kommuner, som skaber rammerne og indholdet i Dawn Ride. Og da det hverken handler om at komme først, køre stærkt eller cykle langt, kan alle være med - børn som voksne.

- Det handler om at skabe en stor og flot oplevelse, hvor vi sammen cykler rundt i udvalgte byer over hele Region Midtjylland på små, korte ruter, mens vi skaber liv, glæde og lys på vores pyntede cykler i morgenmørket lokalt, siger Maibritt Olsen, projektleder hos DGI.

Derfor opfordrer hun alle interesserede til at møde op ved Ikast SvømmeCenter lørdag 21. januar om morgenen. Der er endda hjælp at hente, hvis man mangler inspiration til at pynte cyklen op.

- Før starten går, vil det være muligt at pynte og dekorere sin cykel med lys og andet farvestrålende lir, men går man efter at vinde præmien som den flotteste cykel, skal man nok have fundet de store lysdekorationer frem hjemmefra. Vi forventer at se lysende cykler i alle regnbuens farver, fortæller Maibritt Olsen.


Ordet er dit