Tip os log ind
Bostedet Marienlund på Kirkegade vil gerne skabe en ny tilbagevendende tradition om et bagagerumsmarked foto Privat

Marienlund inviterer indenfor

Stort bagagerums-marked skal nedbryde fordommene og skabe dialog og samvær for og med borgerne
26. maj 2018, 08.53

ÅBENHED Marienlund på Kirkegade i Ikast vil gerne have besøgende - vil gerne låne sine lokaler ud til orkestre eller sangkor, eller andre, der mangler et sted at holde til.

I det hele taget vil den nytiltrådte leder, Hanne Munk gerne skabe mere liv på stedet, og gøre det mere naturligt, at der kommer gæster forbi

- Jeg kunne godt tænke mig, at der var besøgende fra byen, der kunne kigge forbi med deres hund en gang imellem, eller, at der var andre, der havde lyst til at tage en af vores borgere med ud og lufte hunden. Det vil gavne mange, mener Hanne Munk.

I sine bestræbelser på at få Marienlund åbnet mere op for lokalsamfundet har hun taget initiativ til et bagagerumsmarked den 17. juni, hvor private borgere kan købe sig en stadeplads og sælge ud af de ting, der bare står og fylder på loftet eller i garagen.

- Det vil give en masse liv og glade mennesker, siger Hanne Munk.

Hun har allieret sig med Marienlunds Venner, der har lovet at bidrage til at gøre arrangementet til en festdag.

- Vennekredsen sørger for at der er mulighed for at købe kaffe og kage og i tilfælde af regnvejr, så kan det skam også nydes indendøre.

- Det er første gang vi kaster os ud i det, men jeg håber at det kan give grobond for at blive en tilbagevendende tradition - men jeg håber også at dagen vil kunne skabe nogle relationer, som vi kan bygge videre på. Jeg ved, at der er mange af vores borgere, der vil elske at få besøg af en hund, eller få en tur på en traktor. Måske er der spejdere, der har lyst til at komme forbi og lave bål, eller andre, der mangler et fast mødested til at kunne være sammen om deres fælles interesser, siger Hanne Munk.


Fakta Marienlund er et botilbud for voksne borgere mellem 25 og 70 år. De fleste har et fast aktivitetstilbud i dagtimerne. Der er i øjeblikket 35 borgere, der har fast bopæl på Marienlund, der i år har eksisteret i 45 år

Ordet er ditMere Ikast