Tip os log ind
  • 1/: Mascot International A/S er en verdensomspændende leverandør af arbejdstøj. Firmaet er vokset ud af sine rammer og forener nu seks adresser i Silkeborg til ét stort domicil ved Pårup.
  • 1/: Arkitektfirmaet C.F. Møller har skabt en bygning med masser af lysindfald og en atriumgård i administrationsbygningen.
  • 1/: Med det nuværende setup kan der pakkes 6000 styk arbejdstøj i timen.
  • 1/: Mascotbyggeriet i Pårup bliver et markant vartegn langs motorvejen.
  • 1/: I byggeplanerne er der indregnet plads til udvidelser.
  • 1/: Administrerende direktør og hovedaktionær i Mascot International A/S, Michael Grosbøl, ses her i det fuldautomatiske højlager, der snart vil blive fyldt op med 400.000 kasser med arbejdstøj.

Mascot rykker tættere på målet

20. september 2017, 19.00

Pårup Her i efteråret færdiggør den danske producent Mascot International A/S de sidste forberedelser til at flytte foreløbigt 250 arbejdspladser til Pårup i det 35.000 kvadratmeter store byggeri.

Det bliver naturligvis en milepæl for virksomheden, når den kan rykke fra seks forskellige adresser i Silkeborg til ét samlet domicil.

Samtidig bliver det også en milepæl for Ikast-Brande Kommune, som dermed realiserer ønsket om at skabe et stort erhvervsområde i det trafikale knudepunkt mellem Herningmotorvejen og Hovedvej 13.

Mascot kommer til at bo i hjertet af Danmark, og andre virksomheder vil givetvis også kunne se fordelen af at bo på så central en placering i Jylland - og så endda i Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.


Glidende overgang

Oprindeligt var det ønsket, at der kunne holdes én samlet flytning fra de seks adresser i Silkeborg til det nye domicil og lager i Pårup.

Men vinterforsinkelser og vækst har rykket lidt rundt på tidsplanen.

- Vi begynder at tage lageret delvist i brug i oktober, fortæller administrerende direktør og hovedaktionær i Mascot International A/S, Michael Grosbøl.

Flytningen af lageret bliver delt op i mindre etaper.

Dels fordi, der skal flyttes fra flere forskellige adresser, og dels fordi, Michael Grosbøl er ekstremt opmærksom på, at kunderne ikke må mærke det mindste til flyttearbejdet.

- Det bliver ikke et »Big Bang«. Vi har flere lagre i forvejen, så vores it-system kan sagtens håndtere, at vi flytter dem et efter et, siger han.


Positiv forsinkelse

Mens højlager, terminal med læsseramper, vareindlevering og -udlevering samt andre logistikfaciliteter er ved at være køreklar, arbejdes der stadig på at færdigbygge den 10.000 kvadratmeter store administrationsbygning.

Det er denne bygning, der er lidt bagefter den oprindelige tidsplan.

Vinterforsinkelsen ærgrer naturligvis Michael Grosbøl. Men vejret kan man jo ikke gøre noget ved.

Han kan dog ikke rigtig tillade sig at være ked af den forsinkelse, som firmaets rivende udvikling selv har været skyld i.

Det går simpelthen så godt, at Mascot har valgt at lave nogle ændringer på indretningen af såvel administrationsbygningen som trykkeriet.

- Vi har i år en pæn tocifret vækstrate, fortæller direktøren med et stort smil.

- Et eksempel på vækstens udfordringer er, at først var det planen, at økonomiafdelingen og marketingafdelingen begge skulle være på 4. etage. Men nu fylder marketingafdelingen hele den vestlige del af etagen selv. Vi har mange kunder i mange lande, som vi skal servicere, uddyber Michael Grosbøl.


Kontorerne må vente til jul

Selv om der skal rokeres lidt på de forskellige grupper medarbejdere, er der stadig plads at gøre det på.

For heldigvis var der tænkt rigeligt med albuerum ind i de oprindelige byggeplaner.

- Nogle mener, at vi har svinet med pladsen i visse dele af bygningen, men det er vigtigt for mig, at vi har store og gode forhold, siger direktøren.

Begge forsinkelser lagt sammen betyder, at kontorfolkene må være tålmodige med at indtage de nye rammer i Pårup.

- Jeg håber, at vi flytter ind i administrationsbygningen i juleferien, oplyser Michael Grosbøl.


Flot allé med egetræer

De udendørs arealer er nu et godt stykke vej fra den bare mark, det var engang.

Brolæggere har travlt på flere sider af domicilet, og cirka 30 egetræer er plantet i kanten af den brede adgangsrute fra Silkeborgvej hen til byggeriet, der ligger med facade ud mod motorvejen.

Træerne er påbegyndt opgaven med at vokse sig til en flot allé.

Den store åbne atriumgård, som etableres inde i administrationsbygningen, skaber en følelse af ekstra meget plads for medarbejderne hos Mascot.

- Vi tog landets dygtigste arkitekter. Når vi bygger, og vi ved, at vi skal være her i mange år, så skal det også være ekstraordinært og virkelig flot, siger Michael Grosbøl.


Udvidelse i 2020

Det bliver noget af en kontrast til de nuværende forhold i Silkeborg, hvor Mascot i den grad er vokset ud af rammerne. I nogle tilfælde helt ud på græsplænen, hvor der er opstillet pavilloner.

- Vi kan i øjeblikket ikke ansætte flere i visse afdelinger i Silkeborg, for de kommer bare til at gå i vejen for hinanden, siger Michael Grosbøl.

Den kraftige vækst hos Mascot betyder, at udvidelser allerede er i tankerne.

- Lageret kan vi jo bare udvide helt ned til Silkeborgvej. Det var jo derfor, vi købte den store grund, siger Michael Grosbøl, der forventer at udvidelser vil ske omkring 2020.


Ordet er dit