Tip os log ind

MCH er parat til jubilæumsmusical

I 25 år har MCH Herning Kongrescenter produceret musicals, og mange lokale medvirkende har derigennem fået smag for genren. Jubilæet fejres med en storstilet opsætning af klassikeren Les Misérables.
01. september 2017, 13.31

MUSICAL Prøverne til dette års musical i MCH Herning Kongrescenter er i fuld gang, og der arbejdes målrettet frem med premieren d. 13. september. Det er ikke en hvilken som helst musical, publikum kan se frem til at opleve. I år fejrer MCH 25 års jubilæum for husets egne opsætninger af musicals, og årets forestilling skal være et jubilæum værdigt. Valget er derfor faldet på klassikeren Les Misérables, der har betaget hele verden og stadig gør det. 65 millioner mennesker i 43 lande har indtil videre set musicalen.

MCH er godt forberedt til jubilæumsforestillingen, som er det største set up i egenproduktionernes historie. Forberedelserne begyndte i marts 2016, og prøverne begyndte i april 2017. Ifølge projektleder i MCH Musical Stina Tang Frandsen er der meget at glæde sig til:

- Vi har et utrolig velsyngende og forberedt ensemble og cast, som i den grad er klar til at få publikum på, siger hun.

Og det er ikke kun i MCH, man er begejstret for rollebesætningen. Skuespillerne til de ni bærende roller er blevet godkendt af musicalens producer og rettighedsindehaver Cameron Mackintosh Limited i London, hvor også scenografien er blevet godkendt. Scenografien indebærer blandt andet en barrikade bygget af gamle møbler, og for at publikum skal få den bedste oplevelse, har MCH lejet en drejescene på 12 meter i diameter af Det kongelige Teater.


Fejrer talentudvikling af Trine, Lisbeth, Lise og Pelle

De medvirkende i MCH's musicals har igennem årene været et mix af professionelle og ikke-professionelle. En lang række anerkendte musicalperformere og skuespillere har trådt deres musikalske og dramatiske barnesko i MCH, bl.a. Trine Gadeberg, Lisbeth Kjærulff, Lise Baastrup og Pelle Emil Hebsgaard og Jesper Lundgaard.

Som en markering og fejring af talentudviklingen kan publikum glæde sig til at opleve netop musicalstjernen Jesper Lundgaard i hovedrollen som Jean Valjean. Han spillede nemlig også sin første musical i MCH Herning Kongrescenter, nemlig som postbud i Sound of Music i 1994. Siden da er han blevet uddannet som sanger og skuespiller og betegner selv sin optræden i MCH i 1994 som trinbrættet til sin karriere. Han ser frem til at vende hjem og spille Les Misérables i Herning Kongrescenter:

- At indgå i fællesskabet omkring musicalopsætningen i Herning er noget ganske særligt. Det var her, det hele startede for mig, og jeg glæder mig til at prøve at være en del af det igen.

Flere forestillinger er allerede udsolgt, og i MCH ser man frem til at fejre jubilæet:

- Vi er stolte over, at de dygtige teams bag MCH's musicals gennem 25 år har leveret talrige store øjeblikke og oplevelser - både for tusindvis af gæster og de mange medvirkende bag og foran kulisserne. Det glæder vi os til at fejre med den storstilede opsætning af Les Misérables, og med flere udsolgte forestillinger allerede nu glæder vi os over, at byen og egnen bakker op om fejringen, siger Nicki Quist, leder af Kultur i MCH.


Les Miserables

Sted: MCH Herning Kongrescenter

Tid: Den 13. september til den 14. oktober.

Billetter på www.mch.dk.

Medvirkende:

Jean Valjean: Jesper Lundgaard

Javert: Jesper Sindberg

Fantine: Mariann Mikkelsen

Cosette: Anne-Sophie Jansfort

Marius: Kristoffer Sass

Eponine: Linda Olofsson

Monsieur og Madame Thenardier: Kim Brandt og Lone Rødbroe

Enjolras: Mathias Myrthue Justesen

Instruktør: Kim Harris

Kapelmester og oversætter: Rasmus Steenberg

Scenograf: Per Steenberg

Kostumier: Leila Steenberg

Koreograf: Susanne Nielsen

Komponist: Claude-Michel Schönberg

Skuespilforfattere: Claude-Michel Schönberg og Alain Boublil

Baseret på roman af: Victor Hugo

Ordet er dit