Tip os log ind
En stolt mester og hans nyudlærte svend, Rasmus Secher og Emil Bo Nielsen, der bestod svendeprøven med bronzemedalje

Medaljevant tømrermester gjorde det igen

BRONZE Rasmus Secher har to gange i træk haft lærlinge der bestod svendeprøve med bronzemedalje
06. oktober 2010, 12.31

SVENDEPRØVE Han har mange års erfaring, og er faktisk så småt begyndt at overveje at sælge sin virksomhed. Men tømrermester Rasmus Secher indrømmer gerne, at han for anden gang i træk voksede et par centimeter, da hans formentlig sidste lærling Emil Bo Nielsen gennemførte sin svendeprøve med en bronzemedalje.

- Man bliver da en smule stolt, siger mester Secher, der ikke umiddelbart har svar på, hvad det er han gør ved sine lærlinge.

- Nej det kan jeg ikke sådan lige svare på. Men jeg mener oprigtigt, at det handler om at behandle dem ordenligt og sørge for at de bliver glade for deres fag. Så bliver de glade for at komme på arbejde, siger Rasmus Secher der har været selvstændig tømrermester i tyve år.

Gennem mange år har han således troligt sagt ja til at tage unge folkeskoleelever i en uges praktik for at give dem en fornemmelse af hvad en tømreruddannelse munder ud i.

Og således også den nyuddannede bronzedekorede svend, Emil Bo Nielsen.

- Han havde fået en praktikplads, men blev sendt hjem allerede efter den første dag med besked om, at det nok ikke gik så godt. Så ringede han til mig og spurgte om han kunne komme her. Og efter praktikugen var jeg ikke i tvivl om, at han havde hænderne skruet rigtigt sammen. Så derfor var jeg ikke i tvivl om, at han meget gerne måtte komme igen, når han havde gennemført de nødvendige skoleforløb.

Emil tager sin bronzemedalje med stoisk ro efter at have tegnet, konstrueret og redegjort for materialevalget til en "plankekel med nedsænket skotrende" ved den nye overståede svendeprøve.

Om han har gjort sig specielt umage ved han ikke umiddelbart, men erkender, at han under læretiden har haft ret frie tøjler når der der skulle løses opgaver.

- . Jeg har selv fået lov til at finde ud at løse opgaverne, men også tage fået lov at have ansvar, siger Emil Bo Nielsen, som mener, at det måske har været med til at modne ham til at løse svendeprøven på flotteste vis.


Ordet er dit