Tip os log ind
Engesvang Kirke.
Foto: Privatfoto

Menighedsrådet ser tilbage på et travlt år

Der har i 2018 ikke været meget overskud i menighedsrådet ved Engesvang Kirke til at sætte nye initiativer i gang. Der har været så meget arbejde med ansættelser af nye medarbejdere, at der ikke er blevet tid og kræfter til ret meget andet
18. maj 2019, 07.34

Engesvang Det fremgår af menighedsrådets årsrapport, der bliver præsenteret, når menighedsrådet har det årlige menighedsmøde tirsdag 21. maj i sognehuset.

- Vi startede året med at skulle ansætte både kirkesanger og organist. Det er meget svært at få organister til deltidsstillinger, så stillingen måtte genopslås. Vi fik stillingen besat med en velkvalificeret ansøger, der imidlertid måtte gennem en lang periode, inden han kunne tiltræde, hvorfor vi i flere måneder måtte finde vikarer fra gang til gang. Ydermere opsagde organisten sin stilling igen efter få måneders virke, så vi igen måtte i gang med at søge organist. Oven i skulle vi så sidst på året også lige i gang med ansættelsesprocedure for en ny præst. Jo, personaleforhold har taget virkelig mange timer, siger menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at et andet stort emne i det forløbne år har været forholdene på kirkegården. Dels arbejdsomfanget, der nu er blevet målt op af provstiet, og dels den nye virkelighed, hvor langt færre end tidligere bliver kistebegravet.

- Vi er i gang med at lave en plan for, hvordan kirkegården skal udvikle sig, og hvilke områder der skal tages ud af drift. Der er jo også økonomi i, at færre og mindre gravsteder betyder, at en større del af vedligeholdelsen på kirkegården skal betales over kirkeskatten, og det er altså penge, der skal tages fra aktiviteter, siger menighedsrådsformanden.

På menighedsmødet bliver der også givet en orientering om det økonomiske regnskab for 2018, hvor det lykkedes at få et uventet stort overskud på 144.846 kroner. Det opvejer så det foregående års underskud på 298.485 kroner, og hvor menighedsrådets frie midler derefter udgjorde 756 kroner.

Ved menighedsmødet vil der også blive orienteret om arbejdet med at lægge budget for 2020, hvor man er startet med, at provstiudvalget har skåret 40.000 kroner af driftsrammen for Engesvang Menighedsråd.

Menighedsrådets årsrapport kan læses på kirkens hjemmeside.

Efter menighedsmødet 21. maj er der ordinært menighedsrådsmøde. Menighedsrådet har møde cirka en gang om måneden, og møderne er åbne for offentligheden.


Ordet er ditMere Engesvang