Tip os log ind
Foto: Flemming Hansen

Meny-lokaler bliver sat til salg

Ejendommen, som tidligere husede Meny i Brande, er blevet sat til salg
18. marts 2019, 13.32

Brande 19. juli sidste år lukkede Meny-butikken på Storegade 9 efter at være gået konkurs. Siden har lokalerne stået tomme, og trods flere rygter er der ikke kommet nyt liv i butikken, der kan skrive sin historie som købmandsbutik helt tilbage til 1800-tallet.

Nu er der imidlertid udvikling i sagen: Ejendommen bliver sat til salg.

- Vi har igennem nogen tid forsøgt at finde en købmand til butikken i Storegade. Vi er jo sat i verden for at hjælpe frie købmænd med attraktive butikker og finansielle ydelser, fortæller kommunikationschef Per Sten Nielsen fra KFI Holding, der ejer bygningen.

- Det har desværre ikke været muligt at finde en købmand, der vil overtage butikken. Derfor sætter vi nu ejendommen til salg, oplyser han videre.

Det var købmand N. I. Møller, som pladsen bag ejendommen er opkaldt efter, der i 1869 overtog handelshuset Sperling på modsatte side af Storegade. 25 år senere i 1894 opførte han sin egen købmandsgård på den nuværende beliggenhed. En epoke med tre generationer af Møller-familien sluttede i 1979, da Henny og Holger Kjeldsen overtog N.I. Møller & Søn og ændrede købmandsbutikken til et moderne supermarked under navnet Favør.

Siden har butikken været ejet af Søren Rasmussen og senest Ole V. Hansen og haft så forskellige kædenavne som Super Spar, Superbest, Eurospar og sluttelig Meny.


Ordet er ditMere Brande