Tip os log ind
Foto: Colourbox

Mindeord for Ulla Engedal Poulsen

27. marts 2019, 14.57

Ikast Forhenværende sparekasseassistent Ulla Engedal Poulsen, Møllegade 74, Ikast er efter få dages sygdom død på Skejby Sygehus tirsdag formiddag. Hun blev 75 år.

Ulla Poulsen er født og opvokset som yngste af fire søstre i Viborggården på Vestre Ringgade i Aarhus.

Efter afsluttet realeksamen fik hun en bankuddannelse i Handelsbanken på Lille Torv i Aarhus, og parallelt med dette job gik hun mannequin ved et modeshow i Aarhus. Her faldt Ikast-kjolefabrikanten Svend Poulsen for hendes charme og ynde. Han havde sjældent set sine dessiner båret så smukt, og det kom der et ægteskab ud af i 1966, hvor Ulla Poulsen flyttede til Ikast.

Hun arbejdede i mange år som medhjælpende hustru på fabrikken Niels Poulsen & Sønner, som var en af Danmarks største konfektionsvirksomheder indenfor damekjoler. Og samtidig med det kom der tre børn til i det gæstfrie hjem på J.P. Jakobsensvej.

Virksomheden måtte lukke ned i 1982, men Ulla og Svend Poulsen fik sig genetableret med brandet SP Fashion - i et mindre set up ganske vist, og samtidig vendte Ulla Poulsen tilbage til sit gamle fag, da hun fik job som kasserer i Den Jyske Sparekasse. Et job hun bestred til både ledelse, kolleger og kundernes store tilfredshed frem til, hun lod sig pensionere i 2010. Ulla Poulsen arbejdede også en kortere årrække som sekretær på Ikast Gymnasium.

Ulla Poulsen havde i en alder af kun 50 år den store sorg at miste sin mand Svend i 1993. Men hun var stålsat besluttet på, at livet skulle gå positivt videre, hvilket ikke mindst lykkedes takket være et godt familiesammenhold med såvel søstre og svogre i Aarhus som børn, svigerbørn og børnebørn, som senere er stødt til.

Ulla Poulsen havde også en stor omgangskreds i Ikast. Hun var medlem af soroptimistklubben, og var meget optaget af bridgespillet. Hun har været medlem at Ikast Damebridgeklub siden starten i 1969 og havde en meget stor vennekreds herfra.

At rejse var for Ulla Poulsen at leve, og hun var på både krydstogt, bridge- og kulturrejser med familie og venner, og så sent som i vinterferien var hun med børn og børnebørn på ferie i Sydspanien.

Ulla Poulsen fulgte meget med i sine børn, svigerbørn og børnebørns gøren og laden, og hun var som stolt mor med, da sønnen Jens Poulsen så sent som tirsdag i sidste uge fejrede rejsegilde på det nye klubhus på Ikast Golf Klub og samme aften på restaurantbesøg i selskab med Jens og de to døtre Anne-Marie bosiddende i Middelfart og Lene, der bor i Ikast.

Ud over de tre børn efterlader Ulla Poulsen sig tre svigerbørn, 8 børnebørn og to tvillingesøstre i Aarhus. Hun bisættes fra Ikast Kirke på lørdag.


Ordet er ditMere Navne