Tip os log ind
Arne Rasmussen fotograferet i sit hjem i forbindelse med sin 90-årsfødselsdagen for et par år siden.
Foto: Laila Kempel

Mindeord om Arne Rasmussen

Fra familien til møbelsnedker og uldkræmmer Arne Rasmussen, Ikast, har vi modtaget følgende mindeord: (Redigeret af redaktionen:)
22. januar 2019, 14.46

Ikast Arne Rasmussen sov trygt ind 21. januar i en alder af 92 år.

Han var omgivet af sine børn, Hans-Kurt Rasmussen, Ana-Marie Nielsen og Svend-

Harry Rasmussen, på plejehjemmet Sct. Kjeldsgaarden i Viborg.

Arne Rasmusen var født i Gammelsogn nord for Grenaa og var fra barnsben vant til at bestille noget.

Efter endt skolegang kom han i lære som møbelsnedker og kom efter soldatertiden til Kolding, hvor han fandt sin store kærlighed, Gunhild Pedersen.

De blev gift i november 1950 og bosatte sig i Grenaa. Her fik de tre børn, to sønner og en datter.

Gunhild var den yngste og den eneste datter ud af en søskende flok på 12. De arbejdede i tekstilindustrien og derfor fik Arne Rasmussen også et kongelig privillgeret uldkræmmerpas.

Han vendte tilbage til træproduktinen i Pindstrup og var blandt andet en del på Læso for at renovere ejerens gamle gårde på øen.

Efter nogle år på Djursland, rykkede familien, der var vokset med fire børn til Midtjylland, hvor der var arbejde i et byggefirma, men også til Gunhild i tekstilindustrien.

I løbet af de første to år i Ikast byggede han sideløbende med sit fuldtidsjob familiens eget hus på Kr. Poulsensvej 47 i Ikast, hvor han boede indtil for et halvt års tid siden. Med lidt hjælp fra de nærmeste naboer klarede han sig selv, inden han flyttede på plejehjemmet i Viborg.

I 1973 mistede Arne sin store kærlighed Gunhild, som gik bort i en alder af kun 43 år, umiddelbart efter, at den yngste søn blev konfirmeret. Det var et stort tab for hele familien, Gunhild var familiens samlepunkt.

I tiden herefter havde Arne den glæde at have en sambo Grethe, som boede hos Arne indtil hun gik bort i 2007.

Sammen var de meget aktive som frivillige på plejehjemmet Frisenborg. De havde da også en kolonihave i den nordvestlige del af Ikast.

Han besøgte ofte sine børn, men udskiftede til sidst bilen med elscooter, som han flittigt brugte til diverse indkøb, besøg hos lægen og ofte gik turen til Frisenborg, hvor han købte en varm middag.

På plejehjemmet var Arne Rasmussen særdeles aktiv lige til det sidste. Den årlige høstfest, som plejehjemmet holder for beboerne og de pårørende i oktober måned, var Arne Rasmussen på dansegulvet hele aftenen.

Juleaften 2018 var ej heller en undtagelse. Her var han også meget aktiv og det glædede ham, at hans to sønner tilbragte denne aften sammen med ham, ligesom nytårsaften blev en festaften.

I slutningen af december 2018 blev Arne Rasmussens livsværk, Kr. Poulsensvej 47 solgt, og for Arne Rasmussen var det en æra, der sluttede for en 92-årig mand.

Vi, som efterladte, vidste ikke, at det var det, som vor far skulle have afsluttet, inden han kunne rejse. Det forstår vi nu, og som sangen siger: "Når du til målet når".

Vores far havde et godt liv, og han nåede i mål med sine drømme.

Arne Rasmussen efterlader sig fire børn, seks børnebørn


Ordet er ditMere Navne