Tip os log ind

Morten fra Ikast klar med sin første CD

RELEASE-PARTY Morten Mosgaard der stammer fra Ikast er klar med sin første CD-udspil med egne sange. Det sker i Bakkehusets/biografens foyer søndag eftermiddag
19. august 2010, 11.41

MUSIK De kalder ham et musikalsk kraftværk i Nordjylland - men faktisk stammer han fra Ikast, og har trådt sine musikalske barnesko her.

Og søndag eftermiddag kl. 15 kan man i Bakkehusets/musikskoles foyer opleve at Morten Mosgaard præsenterer sin første CD, som han - minus et enkelt nummer - selv har komponeret.

Han spiller guitar og synger på CD\'en men har samlet musikalske venner omkring sig.

På cd\'en spiller den svenske jazzpianist Anders Persson, et meget kendt jazznavn i Sverige.

- Anders har været med til at motivere mig til at lave cd\'en, som også blev indspillet i et studie Anders før har brugt - med en lydmand ved navn Åke Linton som har turneret verden rundt med den kendte svenske jazztrio Esbjørn Svensson Trio, fortæller Morten Mosgaard.

Desuden spiller Christian Skjødt på trommer, hans gode ven og kollega som idag underviser på konservatoriet i Aalborg, den sidste er bassisten Torben Bjørnskov som også er underviser på konservatoriet i Aalborg.

Om at skrive sange:

- Jeg har skrevet sange siden jeg var helt bitte lille, dengang sad jeg inde i stuen på Marie Bregendahlsvej med min mors spanske guitar over skødet og improviserede sange om verden omkring mig. Det er selv samme guitar, der har været udgangspunktet når jeg har skrevet mine personlige sange, siger Morten Mosgaard, der selv er uddannet på konservatoriet i Ålborg.

Sangene har han skrevet over de sidste 6 år, og sangskrivningen var i mange år noget, han holdt for mig selv.

- Især de år hvor jeg kom på konservatoriet og aller helst bare ville være jazz sanger. Sangene kan ikke siges at være jazz, de har et vise-agtigt udgangspunkt men pladen indeholder strejf af både country, pop, blues og folk.

Kom og hør den på søndag.


Ordet er dit