Tip os log ind

Morten Hyldgaard ny målmandstræner i FCM

Den tidligere Brande-, Ikast- og FCM-keeper har allerede afløst veteranen Jan Rindom, som stopper efter ti års virke i FC Midtjylland
04. februar 2010, 22.13

Den 32-årige tidligere udlandsprofessionelle målmand Morten Hyldgaard er ny målmandstræner i Superligaklubben FC Midtjylland. Hyldgaard, der midt i halvfemserne fik sin fodboldopdragelse i Ikast FS, har allerede taget over efter Jan Rindom, der er stoppet efter ti års virke i FC Midtjylland.
- Jeg har allerede været i gang, og det er virkelig dejligt at være tilbage i fodboldmiljøet. Jeg glæder mig til at blive en del af den gode målmandsuddannelse, FC Midtjylland altid har været kendt for, siger Morten Hyldgaard, der til sommer bliver målmandstræner på fuld tid.

Ti fantastiske år
FC Midtjylland har længe ønsket at intensivere målmandstræningen ved blandt andet at knytte en fuldtidstræner til. Det faldt ikke på plads med den hidtidige træner, Jan Rindom, der altså stopper efter at have været med siden etableringen af FCM i 1999.
- Det er naturligvis lidt underligt ikke at skulle have sin gang i klubben mere. Men jeg har haft 10 fantastiske år i klubben, og jeg er glad og stolt over at have været med til at skabe det FCM, vi kender i dag. Nu glæder jeg mig til at få fri i weekenderne, så jeg kan bruge mere tid sammen med min kone og to teenagedøtre, siger Jan Rindom.

Hyldgaard kommer hjem
Morten Hyldgaard, der begyndte med fodbold i Brande IF, brød igennem i Ikast FS, før han i 1999 efter ganske få førsteholdskampe blev solgt til den engelske traditionsklub Coventry City.
- Det var en hård overgang til fuldtidsfodbold på det højeste niveau. Jeg var meget skadet i de første sæsoner, men sluttede med 30 kampe på førsteholdet, forklarer Morten Hyldgaard.
Siden gik turen til skotsk fodbold og den tredjebedste engelske række. I 2005 vendte Hyldgaard hjem til Danmark og Esbjerg, før AGF skrev kontrakt med ham i 2006. Det blev til 10 sæsoner som fuldtidsprofessionel.
- Det er erfaringerne fra de år, jeg nu skal bruge i arbejdet med FCM-keeperne. Jeg har oplevet meget forskellige professionelle miljøer og trænet under vidt forskellige trænere, så det er de bedste ting derfra, jeg nu skal bruge i mit daglige arbejde i FC Midtjylland, forklarer Morten Hyldgaard.
Privat er han gift med Ikast-pigen Jane. Sammen har de Frederik på tre og Nanna på halvandet. Frem til sommerens fuldtidsansættelse fortsætter den elektriker-uddannede Morten Hyldgaard som lærervikar på Ikast Nordre Skole. 


Ordet er dit