Tip os log ind
 • 1/: Carsten Kissmeyer ved årets prisoverrækkelse som erhvervsklima-kommune nummer 1. For Sjette gang ?
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Spændende boligbyggeri ved Annalyst Alle ?
  Foto: Jens Anton Nordestgaard
 • 1/: Remmebakken i Ikast byder på udsigt ud over den smukke ådal
  Foto: Jens Anton Nordestgaard
 • 1/: Også Tulstrup har fået skabt et nyere, moderne boligkvarter
  Foto: Jens Anton Nordestgaard

Motorvej en stor mulighed for bosætning i Ikast-Brande

Borgmester Carsten Kissmeyer: Vi kan tiltrække ny arbejdskraft men også nye borgere
21. september 2016, 13.56

BOSÆTNING Bosætning er blevet et boss-word for mange kommuner. En befolkningstilvækst er nemlig ensbetydende med vækst og bedre økonomi - og dermed også mere velfærd for borgerne.

Derfor er det da også en tilfreds borgmester Carsten Kissmeyer, der konstaterer, at motorvejshullet ved Silkeborg nu er endelig lukket.


10.000 indpendlere

- Ikast-Brande er en indpendlings-kommune. Vi har 10.000, der indpendler hver dag - både fra øst, vest og fra Trekants-området. Det er vigtigt for os. Vi har historisk set ikke højt uddannet arbejdskraft - så for at kunne fungere skal vore mange virksomheder kunne trække højt uddannet arbejdskraft udefra. Det er blevet langt nemmere med den nye motorvej, siger Carsten Kissmeyer.

Men når det er nemmere at komme hertil - er det også nemmere at komme herfra, hvis man bor i kommunen og arbejder uden for.

- Vi ser allerede nu, at en del af vidensmedarbejderne vælger at bosætte sig her. Man har som borger i Ikast-Brande et meget stort opland i en radius omkring vores kommune - og endda nu med gode trafikforbindelser. Den slags betyder noget i en families bevidsthed om, hvor man skal bosætte sig.

- Og så har vi faktisk en del af tilbyde. Ud over mange virksomheder. Vi har en flot natur. Vi har et godt handelsliv, vi arbejder med spændende planer om et byregionssamarbejde med Herning i den vestlige del af Ikast. Vi har et trygt miljø for børn og børnefamilier. Vision Vestergade betyder helt nye projekter indenfor fritidslivet og socioøkonomiske arbejdspladser. Og så kan man få endog meget attraktive grunde og huse til fornuftige penge. Vi gør noget for at skabe et godt sted at blive gammel - og der er mange nye boligprojekter i gang eller på bedding.

Så for Kissmeyer er det ikke kun et håb men også en klar forventning, at indpendlere i de kommende år skaber mere bosætning i kommunen.


Kort afstand til det hele

- Vi har et samfund med masser af varierede arbejdspladser og dygtige virksomheder, der byder på spændende udfordringer og opgaver. Og med kort afstand til både øst, vest og sydpå er det absolut en attraktiv mulighed at bosætte sig her, siger borgmesteren, der også er meget bevidst om, at Dansk Industris kåring for sjette gang af Ikast-Brande som bedste erhvervsklimakommune er med til at øge fokus på den lille aktive kommune i det midtjyske.

Han er tæt på at kunne løfte sløret for store opkøb af erhvervsjord rundt om i kommunen, der kan betyde endnu flere arbejdspladser.

- Realiteten er, at Ikast-Brande Kommune har rigtig gode muligheder for at kunne sikre virksomheder en infrastrukturel god placering. Et godt eksempel er Pårup, hvor Mascot er i gang. Her ligger man i knudepunktet mellem motorvejen mod øst/vest og den måske kommende Hærvejsmotorvej. Og der er flere grunde i Pårup. Vi har rigtig meget bevægelse, og mange virksomheder pusler med ideer og store projekter.


Fantastisk beliggenhed

Også på boligmarkedet er der aktivitet med nye grunde.

- Mange tror, Ikast er flad som en pandekage. Men se for eksempel byggegrundene i Remmebakken, hvor der er flot udsigt til Storå-dalen og med mulighed for en fantastisk beliggenhed. Området ved Annalyst Alle i Ikast med store grønne områder blev udsolgt hurtigere, end vi havde regnet med. Så derfor er både kommune og en række private i gang med udstykningsplaner. Så jo - der er plads til nye bosættere, siger Carsten Kissmeyer.


Ordet er dit