Tip os log ind

Nekrolog: Hans Jørgen Nielsen er sovet ind

Tøjhandler Hans Jørgen Nielsen er død i en alder af 70 år
16. oktober 2019, 06.04

Nekrolog Efter en kræftsygdom, der strakte sig et lille års tid, er forhenværende herreekviperingshandler Hans Jørgen Nielsen, Poul Gernessvej 44, sovet ind på Anker Fjord i Hvide Sande natten til mandag. Han blev 70 år.

Hans Jørgen Nielsen blev født i Hjermind Sogn og flyttede som to-årig til Sjørslev ved Kjellerup, men fik allerede som dreng et godt øje til Ikast, hvor han ofte rejste ind om søndagen sammen med sin storebror Henning for at se god fodbold med Ikast FS i 2. og 3. division - selvom det på det tidspunkt var mere almindeligt i Kjellerup at holde med Viborg eller Silkeborg.

Efter afsluttet realeksamen i Kjellerup kom Hans Jørgen Nielsen i lære indenfor herreekvipering i London Magasin i Kjellerup.

Og efter afsluttet militærtjeneste i Fredericia og Oksbøl fik han job i først Skive, siden Viborg og sågar København, inden han var klar til en god tid som førstemand hos Ebbe Aaes hos Mister i Ikast. Samtidig mødte han sin kone Ellen fra Brejning i Vestjylland, og de blev gift, bosatte sig og integrerede sig i Ikast.

Efter fem år hos Ebbe Aaes bød muligheden for at blive sælger på landevejen for Belika sig.

Muligheden for en god indtjening og fri om lørdagen var fristende for Hans Jørgen Nielsen, men allerede året efter i 1979 bød der sig en ny unik mulighed.

Hans Jørgen Nielsen fik nemlig muligheden for at købe Tøjeksperten i Østerport af Steen Sønderborg. Og denne chance lod han ikke gå fra sig.

Han kendte byen og mange af kunderne og blev hurtigt en central del af byens dynamiske detailhandel.

Forretningen kom i god udvikling, og Hans Jørgen Nielsen var med til at starte Aktiv Julemesse og afløste senere sin tidligere chef Ebbe Aaes i bestyrelsen i Ikast Handelsstandsforening, som det hed den gang. Ebbe Aaes ville have en mand i bestyrelsen, som ville tale om åbningstider og ikke lukketider.

- Vi lever jo af vores butik, når den er åben - ikke når den er lukket, sagde Hans Jørgen Nielsen ofte på møderne, når åbningstiderne var på dagsordenen.

I slutningen af 80'erne købte Hans Jørgen Nielsen ejendommen Strøget 14, hvor der tidligere havde været brugskunst. Her blev der bygget om og indrettet en spritny butik på 200 kvadratmeter med en fin lejlighed på 1. sal.

Dette var basen for Nielsen Tøj frem til 2007, hvor han som 58-årig besluttede at sælge butikken til John Hedegaard.

Hans Jørgen Nielsen ville noget andet i sin tredje alder, men måtte sande, at én gang tøjhandler altid tøjhandler. I hvert fald for hans vedkommende.

Det med at klæde en stamkunde smart på fra top til tå og få lidt mere i posen, end kunden oprindeligt have tænkt, gjorde Hans Jørgen Nielsen glad for ikke at sige høj. Og det samme var tilfældet fredag aften klokken 20, når kassen var gjort op sammen med drengene, og sidste års salgstal var slået med 1.500 kroner - så blev yngste lærling sendt til købmanden efter øl.

Efter at have afstået butikken tog Hans Jørgen Nielsen afdelingslederstillinger hos Hansen & Nissen i Horsens og hos sin bror Henning, som ejede en meget stor Vagn Larsen-butik Aalborg.

Ikke fordi han ikke havde fået lagt nok til side til pensionen - men fordi det med at handle og sælge tøj var en passion og livsstil.

Familien ejer stadig bygningen på Strøget, og da forretningen sidste efterår blev overtaget af Tøjeksperten fra Brande ved Morten Orluff var det en del af aftalen, at Hans Jørgen Nielsen i sit otium kunne hjælpe ved spidsbelastning.

Så var ringen sluttet, men Hans Jørgen Nielsen blev under julehandlen i fjor ramt af svær hovedpine, som senere udviklede sig til en uhelbredelig kræftsygdom, som han ellers kæmpede bravt imod.

Hans Jørgen Nielsen havde mod på livet og glædede sig til pensionisttilværelsen sammen med vennerne og Ellen, som var stoppet med at arbejde i sparekassen.

Hans Jørgen Nielsen efterlader sig sin hustru Ellen, broderen Henning og børnene Louise, der er lærer og bosiddende i Ikast, og Rasmus som er salgschef hos A-Tex samt tre børnebørn.


Ordet er ditMere Navne