Tip os log ind
Svend Erik Nielsen.
Foto: Privatfoto

Nekrolog: Svend Erik Nielsen

Gårdejer Svend Erik Nielsen er død i en alder af 75 år
23. oktober 2019, 13.30

Nekrolog Efter 10 års kamp mod Parkinson er forhenværende gårdejer på Uhregaard Svend Erik Nielsen død på Bøgildlund torsdag 17. oktober. Han blev 75 år.

Svend Erik Nielsen er født i Ikast og opvokset på Uhregaard, hvor han boede sammen med sine forældre og to søskende Aase og Jens.

Han havde den sorg at miste sin far allerede som 16-årig, og herefter drev han gården videre med sin mor og søskende. Efter realeksamen arbejdede han på gården, indtil han blev soldat i først Aalborg og herefter Frøslev. Efter soldatertiden gik turen til Canada, hvor han arbejdede på en farm og var på rundrejse i USA.

I 1966 startede han på landbrugsskole i Aarhus, og det var også her, han mødte Lena, som han senere blev gift med i 1972.

I 1972 overtog han også slægtsgården Uhregaard, og i 1973 og 1974 kom to døtre også til. Svend Erik Nielsen var glad for livet som landmand og i starten var fokus på både planteavl og dyreavl, men i løbet af årene blev det udelukkende planteavl, og der blev indkøbt yderligere to ejendomme, herunder endnu en slægtsgård, hvor hans mor var opvokset.

I midten af 80'erne blev Svend Erik Nielsen formand for vurderingsrådet i Ringkøbing Amt, hvilket var et hverv som interesserede ham fagligt i forhold til vurderingsarbejdet, men også samspillet og kommunikationen med andre mennesker havde hans interesse.

Svend Erik Nielsen var meget engageret i lokalsamfundet og var i en årrække aktiv i Venstre, som bestyrelsesmedlem og kasserer, formand for Gødningsforeningen, repræsentant i Den Lokale Andel og medlem af menighedsrådet ved Fonnesbæk Kirke.

Svend Erik Nielsen havde glædet sig til pensionisttilværelsen sammen med sin familie, men sygdommen kom til at fylde meget de sidste 10 år, og Svend Erik Nielsen kunne ikke lave alt det, han gerne ville have foretaget sig med Lena, børn, svigersøn og børnebørn. For halvandet år siden flyttede han ind på Frisenborgparken/Bøgildlund, da sygdommen var meget fremskeden. Hele familien har været glade for den hjælp og omsorg, de har modtaget her.

Svend Erik Nielsen efterlader sig sin hustru Lena, broderen Jens, børnene Christina og Anne Mette samt fem børnebørn.


Ordet er ditMere Navne