Tip os log ind
Far og søn, Anders og Nikolaj Hust har skiftet status som hovedaktionærer i famiielfirmaet Claire Group.
Foto: Privatfoto

Nikolaj Hust bliver hovedaktionær i Claire Group

Stifter og administrende direktør Anders Hust, 67 år, har solgt hovedparten af sine aktier til anden generation i familie-virksomheden.
19. juni 2019, 09.40

GENERATIONSSKIFT Per 1. juni 2019 er fordelingen af aktier i familievirksomheden Claire Group A/S ændret, så Anders Hust bevarer 10 procent af aktierne, mens hans søn, direktør Nikolaj Hust, 40 år, bliver hovedaktionær med 90 procent af aktierne.

Ledelsesmæssigt sker der ingen ændringer lige nu, men der er lagt en strategi for den fremtidige rollefordeling.

Anders Hust etablerede tekstilvirksomheden den 1. april 1975, og siden er firmaet vokset, og konceptet er ændret og tidstilpasset gennem årene.

- En af de tendenser, min far tidligt fik øje på, var vigtigheden af CSR og bæredygtig produktion. Jeg er stolt af, at han blev pionér i modebranchen på dette område, og det er en af årsagerne til, at vi har succes i dag. Vi fik et forspring på CSR-fronten, og det skete ikke på grund af forretningsmæssig taktik, men fordi min far havde et grundlæggende ønske om at ændre på datidens forhold i tekstilindustrien både hvad angår arbejdsforhold og miljø, udtaler Nikolaj Hust.

- At Nikolaj har overtaget aktiemajoriteten i Claire Group er et drømmescenarie for mig. De værdier og den virksomhedskultur, jeg har grundlagt, kan han fuldt ud stå inde for og bære videre. Han har bevist, at han har et forretningsmæssigt talent og et ægte engagement i virksomheden, og det glæder mig dybt. Nikolaj har været med til at skabe den økonomiske fremgang og kontinuitet, vi har demonstreret de seneste fem år, og jeg er helt sikker på, at han evner at fortsætte med at drive Claire Group fremad og opad, siger Anders Hust.

Claire Group har tre forretningsben: Børnetøjet Hust&Claire, dametøjet Claire Woman og retail-afdelingen, som tæller en butik i Danmark og 20 i Norge.

- I dag er Nikolaj involveret i alle forretningsområder, og vi har et fantastisk parløb, som jeg glæder mig til at fortsætte - nu med Nikolaj som hovedaktionær, slutter Anders Hust.

Ved udgangen af det netop afsluttede årsregnskab havde Claire Group en egenkapital på 35 mio. kr., og årsresultatet efter skat steg til 7,4 mio. kr.

Tøjet afsættes over det meste af Europa, og Claire Group er den eneste SA 8000 certificerede modevirksomhed i Norden.


Ordet er ditMere Erhverv