Tip os log ind
  • 1/: Morten »Kok« nægter at lade sig stemple som kriminel, blot fordi han har ladet en kunde betale en regning på 53.000 kroner i kontanter. Bagmandspolitiet har blandt andet forsøgt at opspore ham i hans private drivhus, da de ikke kunne finde ham i restauranten, der var sommerferie.-lukket. Nu afventer han retsystemets dom på tirsdag efter at have talt sin sag i retten i Herning
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Morten Thomsen modtog en bøde på 10.000 kroner, som han altså ikke vil betale og derfor har taget sin sag i retten.

Noli-ejer forsvarede sig i retten

Morten«Kok« Thomsen må vente en hel uge, men håber på frifindelse for hvidvaskning af penge
07. november 2018, 14.55

HVIDVASKNING Indehaveren af restaurant Noli i Ikast mødte tirsdag op i retten i Herning klar til at forsvare sig mod påstanden om, at han har handlet groft uagtsomt og har forsøgt at hvidvaske penge.

- Jeg synes det gik godt, og satser da på, at blive frifundet, siger Morten »Kok« Thomsen.

I sommers, umiddelbart før sin sommerferie, var han gået i banken for at aflevere knap 53.000 kroner i kontanter, som han havde fået som betaling for at levere mad til et større selskab i Brande.

Ifølge loven om hvidvaskning og international terror så er det knap 3000 for mange, og derfor har han i første omgang fået en bøde på 10.000 kroner.

Dem ønsker han ikke at betale og har derfor taget sagen i retten.

- Jeg har det skidt med, at blive udråbt til kriminel på baggrund af, at jeg har passet mit arbejde. Jeg har ikke skadet nogen, ikke stjålet fra nogen, og der er ikke sket noget alvorligt med nogen, siger Morten »Kok«.

- Jeg føler vi har en god sag, og havde måske håbet, at bagmandspolitiet var mødt op i retten, så jeg kunne se dem. Men de havde i stedet sendt en lokal anklager, siger Morten »Kok«, der efter at have fremført sine synspunkter i retten nu skal vente en hel uge på afgørelsen.

Advokat Jakob Fastrup er forsvarer og har fuld tillid til retssystemet.

- Vi har bedt retten om frifindelse eller i alt fald en bøde, der er mere proportionel med omstændighederne. Sagen er principielt, hvis bagmandspolitiket på den måde vil til jagte små private erhvervsdrivende for småbeløb. Det handler om simpel uagtsomhed, ikke andet, siger Jakob Fastrup.

Morten »Kok« er pikeret over handlingsforløbet om, at være blevet opsøgt i sin restaurant og på sin privatadresse for bare 3000 kroner.

- Man kan kalde mig et fjols for ikke at vide bedre, ja, men kriminel? Nej det vil jeg ikke have siddende på mig. Der er jo masser af måder at omgås tingene på, hvis jeg havde kendt loven. Men det generer mig, at jeg skal udpeges som kriminel i den grove ende for 3000 kroner. Og hvis jeg ikke frikendes eller straffes billigere, så overvejer jeg at tage den videre i retssystemet. Det hænger simpelthen ikke sammen, at systemet på den måde skal tromle de små, og blot diktere: Du skal betale - du skal betale. Jeg har passet mit arbejde og ladet en kunde betale sin regning med kontanter. Intet andet, siger Morten »Kok« Thomsen.

- Jeg føler, jeg har en god sag. I alt fald har jeg det bedre ved at have forsøgt at råbe op, siger han.

Retten i Herning behandlede sagen tirsdag - men selve dommen falder først tirsdag i næste uge.


Ordet er ditMere Ikast