Tip os log ind
  • 1/: For familien Brønd Poulsen er livet ganske enkelt ISI. Idrætsskolerne er på mange måder omdrejningspunkt for familien. Dels mødtes mor Janni og far Thomas hinanden på skolen, og i dag har de begge deres naturlige gang på stedet som både jævnlige gæster og undervisere, og for de tre børn Malthe og tvillingerne Emilie og Frederik er det en naturlig del af deres barneliv i Ikast. ?
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Thomas Poulsen Janni Brønd Børnene Malthe, Frederik og Emilie

Når familielivet pludselig bliver ISI

Familien Brønd Poulsen kommer aldrig til helt at slippe livet på de lokale idrætsskoler
10. januar 2019, 13.38

Familien Livet på idrætskolerne i Ikast er som en stor familie. Har man først været en del af livet, så er det ikke ISI at slippe det igen.

I alt fald, hvis man spørger familien Brønd Poulsen,

40-årige Thomas Poulsen kom til Midtjylland som en del af sin PGA uddannelse inden for golfsporten.

- Det må have været i vinteren 2003, hvor jeg var i gang med uddannelsen i Aalborg. Den lukkede, og vi fik tilbudt at gøre det færdigt i Ikast. Det var vel starten på det, der siden er blevet et ekstra ben på skolen, en kursusafdeling, siger Thomas Poulsen.

Under sit ophold i Ikast kom han hurtigt på god talefod med den daværende forstander Ib Møller Pedersen og fik sin gang i privatboligen på den anden side af vejen. Her blev han gode venner med husets datter Anne, der introducerede ham for veninden Janni Brønd, og ja, så var den kærlighedshistorie skrevet.

I dag har Janni og Thomas og deres tre børn bosat sig i et nybygget hus i Bakkeskoven, der er i gå-afstand til idrætsskolerne, som de næppe kom til at skippe tilknytningen til. I alt fald foreløbig

- Min tilknytning til skolen har været lidt op og ned sådan rent arbejdsmæssigt. Jeg har været privilegeret og har selv kunne bestemme. Det har altid kunnet gå op, også på grund af ISI's evne til at få tingene til at lykkes. På et tidspunkt var jeg 100 procent underviser på efterskolen, men i dag er jeg kun en del af golflinjen og kan kombinere det med hyppig rejseaktivitet i forhold til mit job som landstræner for kvinderne under Dansk Golf Union, siger Thomas Poulsen.

Han er vild med kombinationen: at være hjemme hos familien og et deltidsjob på ISI og samtidig rejse ud sammen med golflandsholdet.

Hustruen Janni er uddannet fysioterapeut og primært privatpraktiskerede i en lokale klinik i Ikast.

Men helt naturligt har hun også sin gang på idrætsskolerne.

Dels kender hun huset og medarbejderne fra tiden, hvor hun var veninde med forstanderens datter, dels har hun været aktiv håndboldsspiller og dels har hun en faglig kompetence, der kan bruges i forbindelse med foredrag og kurser for både efterskolen og højskolens elever.


Vi skal være hele mennesker

- Hun er jo vant til at komme i huset, og ånden på ISI er, at vi skal være hele mennesker, og derfor er det naturligt, at mange kommer her med familien. Flere af min kolleger tager hele familien med, når skolen tager på sin obligatoriske skitur til Norge, og for os er det helt naturligt, at hele familien, der tæller børnene, sønnen Malthe på otte år og tvillingerne Frederik og Emilie på fem-et-halvt, jævnligt spiser med på skolen.

Familien Brønd Poulsen har aldrig været i tvivl om, at de skulle bosætte sig i Ikast. Nøjagtig som 80 procent af medarbejderne på skolerne.


Ikast en fantastisk by

- Ikast er jo en fantastisk by at bo i. Sporten og det hele menneske er i centrum. ISI er en del af lokalsamfundet og lokalsamfundet en vigtig del af skolerne. ISI har en klar strategi om at ville lokalsamfundet og specielt nu, hvor mine egne børn er en del af foreningslivet er jeg da ikke i tvivl om, at det også går den anden vej: At ISI er en vigtig del af lokalsamfundet.


Skolen en vigtig del af vores liv

- For os er skolen en vigtig del af vores liv og fortsat en del af vores hverdag. Vi havde ikke mødt hinanden, hvis skolen ikke havde været her. Og jeg kan sagtens tage min børn med på skolen en lørdag, hvis jeg har brug for at give elevene lidt ekstra træning. Derfor er det dejligt, at man er tæt på, og livet forskellige facetter naturligt flettes ind i hinanden, siger Thomas Poulsen og pointerer, at han fortsat er fascineret af, hvad der kan lade sig gøre i Ikast.

- Man vil hinanden, man vil fællesskabet og når den gode ide opstår, så vil man det så meget, at det realiseres, understreger han.


Ordet er ditMere Ikast