Tip os log ind
Verden venter og mødes på en gang. Albert Barrett Egebjerg, (i midten)og Louise Amanda Nielsen venter med spænding på beskeden om, hvor de skal rejse hen, mens brasilianske Gustavo Maia, (t.v.) nyder sit ophold i Ikast.
Foto: Stine Tollund

Når verden venter

Albert Barrett Egebjerg og Louise Amanda Nielsen venter i spænding, mens brasilianske Gustavo Maia er midt i eventyret
16. februar 2019, 08.52

Ikast-Brande At rejse er at leve, sagde Danmarks berømte forfatter H. C. Andersen engang, og er der noget, som dagens ungdom i dag lever op til, så er det i alt fald deres barndoms forfatter.

De har travlt med at komme ud i verden for at opleve.

Og lige om hjørnet venter der store oplevelser for de to unge Ikast-borgere Albert Barrett Egebjerg og Louise Amanda Nielsen.

De ved, at de om få måneder forlader deres familier for at gå i skole i et fremmed land i et helt år, hvor de forventer at få helt nye familier

De ved bare endnu ikke, hvor de skal hen.


Rotary

De er Ikast Rotary Klubs kommende udvekslingsstudenter i skoleåret 2019/2020.

Hver dag tjekker de deres mail adskillige gange for at se om beskeden om, hvor de skal rejse hen, er tikket ind.

For næsten et år siden besluttede de sig for at kaste sig ud i eventyret, og søgte om at blive en del af det internationale udvekslingsprogram, som Rotary International er kendt for.

- Louise og Albert er godt på vej, men selvom de endnu ikke er rejst, så er vi allerede på udkig efter unge mennesker, der er interesseret i at rejse ud til næste år. På tirsdag 19. februar inviterer vi unge mennesker og deres forældre indenfor, så de kan blive præsenteret og få information om vores omfattende program, siger Dorte Mejer Emborg, der er den lokale ansvarlige for udvekslingsprogrammet i Ikast-klubben.


USA

Albert har skrevet USA øverst på sin ønskeseddel, fordi han altid har drømt om at komme på amerikansk highschool.

Men længere nede på listen står flere sydamerikanske lande og Canada.

Louise Amanda Nielsen har skrevet Australien øverst, men har også både USA og sydamerikanske lande på sin liste.

- Lige siden vi i 2014 havde en udvekslingsstudent boende første gang, så har jeg vidst, at det var noget, jeg gerne ville, fortæller Louise Amanda Nielsen.


Den brasilianske bror

Hun er næsten kommet i familien med Albert Barrett, da de har fået en fælles bror, brasilianske Gustavo Maia, der i øjeblikket bor hos Albert, men i løbet af foråret flytter videre til sin tredje værtsfamilie - Louises

Rotarys udvekslingsprogram er unikt på den måde, at man altid får flere værtsfamilier og derfor et mere nuanceret billede af det land, man bor i.

Gustavo har været i Danmark siden august og er glad for at være afsted.

- Jeg kunne ikke ønske på forhånd. Men da jeg var udvalgt til at tage afsted, blev jeg præsenteret for en række lande, og her valgte jeg Danmark. Jeg havde set en dokumentar og ville gerne opleve det lille land højt mod nord, fortæller Gustavo Maia

Han rejser hjem med en oplevelse af at have boet i en nation med glade mennesker med masser af frihed.

- I drikker mere, og så har I et offentlig system, der virker. I vender kniv og gaffel omvendt, og har vanvittig dyre tallerkener (kongeligt porcelæn). I det hele taget bruger I mange penge på at udsmykke jeres hjem, konstaterer Gustavo, der nok har fundet mange ting, han elsker ved Danmark.

- Men jeres slik.....det kommer jeg aldrig til at elske, konstaterer han med et mægtigt grin.

På samme måde venter oplevelserne for de to unge Ikast-borgere, der glæder sig til at opleve et nyt land på en anden måde, end man gør, når man er turist.


Eventyret

- Jeg har været med ungdomsskolen i USA og blev så betaget af det, at jeg blev bekræftet i, at jeg gerne vil gå på high school. Jeg har ønsket USA, men ved godt jeg ikke er sikker på at få det opfyldt, fortæller den 15-årige Ikast-knægt, der om et øjeblik afslutter 9. klasse på Hyldgårdsskolen.

Louise Amanda Nielsen går på year 11 på Den internationale Skole og er således vant til være sammen med folk fra mange nationaliteter.

- Jeg glæder mig til at rejse ud og komme tæt på et andet land og måske også blive mere moden og afklaret om, hvad jeg gerne vil i fremtiden, siger hun.

Ikast Rotary Klub sender hvert år et ungt menneske ud i verden og er på samme måde vært for unge, der kommer til Ikast.

- Vil man rejse ud med os, så skal man være i god tid, da det er en længere proces, siger Dorte Mejer og inviterer alle der lyst, til at møde op til informationsmøde i den kommende uge.

Mødet holdes på Hotel Medi.


Ordet er ditMere Ungt nyt