Tip os log ind
  • 1/: Simon Vanggaard (tv) og Benjamin Piechnik er klar til fødevaremarkedet på lørdag
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Simon Vanggaard (tv) og Benjamin Piechnik er klar til fødevaremarkedet på lørdag
    Foto: Steen Hebsgaard

Nu bliver der liv i byen og på Torvet

Arrangørerne bag Fødevarmarkedet har skaffet mange udstillere til lørdagens fødevaremarked i Ikast
08. august 2017, 13.09

IKAST Der bliver liv i byen og på Torvet i Ikast på lørdag, når den første udgave af Fødevaremarkedet afvikles.

Og dermed passer det jo godt til navnet på den forening, som de to initiativtagere, har stiftet til formålet: »Liv i Byen«.

Da Simon Vanggaard og Benjamin Piechnik, to lokale Ikast-»drenge«, fik ideen til at skabe mere liv byen og etablere et marked med lokale fødevarer, havde de ambitionen om at fylde Torvet i byen med lokale producenter.


God opbakning

- Og det er lykkedes. Opbakningen har været fantastisk, paletten er fuld, og man kan købe mange ting hjem til køleskabet. Underholdning er der også - så mangler vi kun, at vejret arter sig, lyder det fra Simon Vanggaard, der har tjekket fire forskellige vejrudsigter de seneste dage.

- Og de melder alt fra solskin og ingen regn til 12 millimeter regn. Så vi satser på heldet, siger Benjamin Piechnik med et smil.

Blandt udstillerne finder man firmaer som KMC i Brande, Them Ost og Ikast Mikrobryg, Frølund Økologi og Crepe Salees fra Klovborg. Herning/Ikast Landboforening sætter massivt ind med en stor udstilling på Torvet. Her kan man se kalve, lede efter flødekarameller i en container fyldt med korn, høre om landmandsuddannelsen, se traktorer, snakke med knipledamer og kigge på nyudrugede fasankyllinger.


Henny Solskin tryller

På underholdningssiden kommer Henny Solskin og tryller for børnene, barbershopgruppen Klør 5 vil synge på Torvet, og så griber den musikalske politiker, Simon Vanggard, selv guitaren og synger sange.


Dobbbeltdækker med kaffe

- Vi har også fået BKI til at køre deres dobbeltdækker-kaffebus til Torvet, hvor de vil servere gratis kaffe. Og som den sidste er Noli kommet med. De er med på en stand og sælger frokostbilletter til et arrangement samme dag. Så der er linet op til en god dag, siger Simon Vanggaard.

De to initiativtagere har fået god opbakning fra både kommunen og Vores Ikast.

- Uden deres hjælp kunne det her slet ikke lade sig gøre, siger Benjamin Piechnik.


Første gang

- Nu er det første gang, vi prøver det - og den første aktivitet i Liv i Byen. Så vi er spændte. Er reaktionen blandt udstillerne gode, og publikum møder op - er vi klar til næste år igen, siger Simon Vanggaard.

For de to unge er det et nonprofit-projekt. Skulle der blive et overskud går pengene til foreningen Liv i Byen, der - som navnet antyder - skal skabe liv i byen.


Ordet er dit