Tip os log ind
Annette Mosegaard: Nu er vi klar til at rulle bosætningsarbejdet ud.

Nu sker det - kommunen ansætter bosætnings-guide

Udvalg for erhverv, bosætning og vækst finder midlerne til en tre-årig projektansættelse
11. december 2018, 08.08

IKAST-BRANDE Nu sker det, som man har talt om længe, i Ikast-Brande Kommune.

Trods sparetider, hvor man flere steder skærer i personalet, starter der 1. januar en nyansat i en ny stilling i kommunen.

- Det er en bosætningsguide, oplyser formanden for Erhverv-, Vækst- og Bosætningsudvalget (EVB) , Annette Mosegaard (K) til avisen.

- Vi har drøftet det længe. Men nu er vi klar at rulle det ud. Der er tale om et treårigt projekt, og vi finder midlerne fra udvalgets beskedne sum. Men vi tror på, at en bosætningsguide kan være med til at øge bosætningen - og dermed indtjeningen i kommunen, siger Annette Mosegaard.

En sådan guide kan ene mand - eller det bliver en kvinde afslører formanden - ikke løse bosætnings-opgaverne.

Men EVB vil bruge det såkaldte paragraf 17,4-udvalg til at invitere en række centrale personer ind fra byer og landsbyer til en dialog, så man sammen kan arbejde på projektet.

- Vi sparer, og vi sparer i øjeblikket. Her taler vi om noget, der kan give os flere indtægter. Det er det, vi skal have fokus på med en bosætningsguide.

I oplægget til arbejdet hører også kontakter til studerende og virksomheds-ejerne, som er centrale nøglepersoner, når det handler om få folk til at flytte til kommunen.

Pengene til bosætningsguiden er som sagt fundet inden for det bestående budget.

Kommer der som følge af arbejdet nye tiltag op, som kræver økonomi, må man søge det ekstraordinært i byrådet.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune