Tip os log ind
Niels Laurits Thygesen med Hjertet i baggrunden. Planen er, at cricketbanen/multibanen skal ligge her på området lige syd for Hjertet. En af de store udfordringer med dette projekt er dog, at jorden her er meget våd. Der skal bruges tre-fire millioner kroner til at realisere projektet.
Foto: Tom Laursen

Ny cricketbane skal styrke integrationen

Niels Laurits Thygesen er igen i gang med at finde penge til et stort projekt. Denne gang en cricketbane ved Hjertet
27. juni 2019, 14.44

Ikast Det er ikke første gang, at han er i gang med at lede efter penge i sit netværk til et stort projektet i Ikast.

Denne gang har Niels Laurits Thygesen kastet sig over et projekt, som omhandler en ny cricketbane, der skal ligge bagved Hjertet.

Eller faktisk er der tale om en multibane, og det er en vigtig pointe, for banen skal kunne bruges til andet en cricket.

Bag projektet står Ikast-Brande Cricket Club, der har Tony Sharma som formand og Niels Laurits Thygesen som næstformand.

Foreningen har modtaget skriftlig tilkendegivelse fra Herning-Ikast Håndbold, der gerne ser, at der bliver opført en håndboldbane på græs i multibanen.

Også Ikast-Brande Kommune og Ikast-Brande Gymnasium har ifølge Niels Laurits Thygesen udtrykt stor interesse for at anvende banen til cricket i idrætsundervisningen.


Penge fra Egetæpper

Niels Laurits Thygesen regner med, at der skal bruges tre til fire millioner kroner.

- Vi har fået et tilsagn på en kvart million kroner fra Egetæpper, siger Niels Laurits Thygesen, som tidligere har stået i spidsen for at rejse penge til både International School Ikast-Brande og Hjertet.

- De to projekter er lykkedes, men det her bliver sværere. De synes jo lige, at de har bidraget, siger han.

Som med den internationale skole er cricketbane-projektet målrettet de mange familier fra eksempelvis Indien, der arbejder i kommunen.

- Jeg er gået ind i det her på grund af integrationen. Folk er rejst hertil langvejs fra, og de har taget deres familier med, og så er det vores opgave at tage godt imod dem, så de føler sig hjemme, siger Niels Laurits Thygesen.

- Vi undgår problemer ved at folk mødes. Det er drivkraften set fra min og bestyrelsens side.

Drift og vedligehold vil foreningen påtage sig eventuelt i samarbejde med andre foreninger, der bruger multibanen.


Fællesskab

Ikast-Brande Cricket Club har omkring 30 medlemmer.

Det er klubbens overbevisning at effektiv integration opnås, når medlemmernes familier også er involveret i kampene, aktiviteter og sociale begivenheder.

Der er derfor et stort ønske om, at integrere sociale opholdsmuligheder i multibanen, der kan skabe tilknytning og sociale fællesskaber.

Ikast-Brande Cricket Club ligger på førstepladsen i 4. division Vest 1.


Ordet er ditMere Ikast