Tip os log ind
  • 1/: KMC har adresse i Brande og er ejet af tre kartoffelsmelfabrikker i Karup, Toftlund og Brande. ?
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Jesper Burgaard tiltræder i jobbet til sommer i år. ?
    Foto: PR-foto

Ny direktør i Brande-virksomhed

KMC har fundet afløseren til Nicolai Hansen
25. april 2019, 06.36

Ledelse Brande-virksomheden KMC (Kartoffelmelcentralen) har nu valgt en afløser til posten som administrerende direktør efter Nicolai Hansen, og valget er faldet på den 51-årige Jesper Burgaard, som er uddannet kemiingeniør og har en HD i afsætningsøkonomi samt over 20 års ledelseserfaring fra fødevarebranchen. Det oplyser KMC i en pressemeddelelse fredag morgen.

I november annoncerede Nicolai Hansen, at han efter knap ni år på posten ønskede at stoppe til juni 2019. Siden har jagten været sat ind på at finde den rette afløser til topposten i virksomheden, der producerer, udvikler og sælger kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien.

Jesper Burgaard kommer til KMC fra et job som administrerende direktør hos Scan-Hide på Sydfyn, som er et slagteriselskab ejet af Danish Crown. Han overtager stillingen i Brande i sommeren 2019.

Om valget af Jesper Burgaard siger KMC's bestyrelsesformand Peter C. Petersen:

- Vi glæder os til at byde Jesper Burgaard velkommen hos KMC. Jesper Burgaard har vist sig som en dygtig leder i stand til at skabe resultater, og vi ser frem til at få en mand med Jespers erfaring og viden med på holdet. Ud over de stærke lederevner og et værdisæt i tråd med vores særlige ånd hos KMC, har Jespers baggrund som topchef i et andelsselskab og en stærk brancheerfaring været med til at gøre ham til den rette kandidat til posten som direktør.


Glæder sig til udfordringen

I pressemeddelelsen kommenterer Jesper Burgaard også selv, at han glæder sig til at tage udfordringen op.

- Jeg ser frem til at komme til en innovativ vækstvirksomhed med gode værdier, som har bygget en stærk markedsposition og en unik virksomhedskultur op. Jeg glæder mig til at blive en del af ledelsen og teamet hos KMC og fortsætte den gode udvikling i virksomheden, siger Jesper Burgaard.

KMC har de seneste år udmærket sig som en succesfuld virksomhed med en række rekord-regnskaber, og senest fortsatte den gode udvikling med en vækst på 10 procent i 2018. 95 procent af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i hele verden.


Ordet er ditMere Erhverv