Tip os log ind
Inger Støjbergs stramme kurs-politik med blandt andet Udrejsecenter Kærshovedgård er med dommen i denne uge løbet ind i store problemer. Her ses ministeren ved et tidligere besøg på centret.
Foto: Tom Laursen

Ny dom udfordrer vilkårene på Kærshovedgård

Inger Støbjerg kan ikke tvinge beboerne til at opholde- og melde sig på Udrejsecentret i al evighed
12. januar 2018, 09.30

DOM En byretsdom fra Herning torsdag middag sætter spørgsmålstegn ved den praksis som udlændinge- og integrationsminister Inger Støbjerg ellers har dikteret.

Hendes stramme kurs og ønske om at skabe utålige forhold for mennesker på tålt ophold og afviste asylansøgere, der ikke vil rejse hjem, har fået et knæk.

33-årige Sharvin Shojaie er statsløs og har mistet sin opholdstilladelse i Danmark på grund af en fængselsdom for røveri. Han blev torsdag frifundet i anklager om ikke at have overholdt sin melde- og opholdspligter på Kærshovedgård.

En enig domsmandsret frikendte ham med en begrundelse om, at det ikke er i orden at fastlåse personer, der ikke er frihedsberøvet, i flere år, ved at tvinge dem til en melde- og opholdspligt.

Derfor har Sharvin Shojaie ikke længere pligt til hverken at opholde- eller melde sig på Kærshovedgård - langt væk fra hans familie og netværk i hovedstaden.

Han kan opholde sig hvor han vil - men stadig på tålt ophold - uden offentlig forsørgelse eller ret til at tage et arbejde.

Afgørelsen udfordrer Inger Støjbjergs kurs, og i retsystemet ligger der bunker af lignende sager, der venter på at blive afgjort. Ministeren har lagt lagt op til nye sanktionsmuligheder, hvor afviste asylansøgere og mennesker på tålt ophold, der ikke overholder deres melde- og opholdspligter kan sendes i fængsel.

Læs mere i Herning Folkeblad i dag og på AOH Plus


Ordet er ditMere Ikast