Tip os log ind
Jesper Hansen (t.v.) er ny indehaver af Ikast Flytteforretning. Her ses han sammen med de to ansatte Niclas Humle og Nicolaj Hjortshøj. ?
Foto: Thomas Vang Nielsen

Ny ejer af Ikast Flytteforretning

Jesper Hansen har overtaget lokal flytteforretning og ønsker at bevare og udbygge det gode omdømme
23. april 2019, 07.54

Ikast 31-årige Jesper Hansen er nu flyttemand i egen bil.

15. marts overtog han ejerskabet af Ikast Flytteforretning efter Ole Hellerup Andersen.

Den tidligere ejer trak sig som vognmand af helbredsmæssige årsager.

I en annonce i Ikast Avis 20. marts takkede Ole Hellerup Andersen kunder, samarbejdspartnere og kolleger, der gennem de sidste 40 år har været en del af Ikast Flytteforretning.

Jesper Hansen lover, at fortsætte det gode arbejde.

- Jeg går meget op i at tonen er god og venlig. Det er den jyske måde, fortæller han med et smil, mens avisen møder ham og de to ansatte flyttemænd ved en villa på Hejrevej i Ikast.


Passer bedre til familieliv

At den landmandsuddannede Jesper Hansen skulle blive chef i eget flyttefirma, lå ikke lige i kortene. Men beslutningen var ikke svær, da muligheden bød sig.

- Jeg har arbejdet i en periode for den tidligere ejer, og der opdagede jeg, at det var spændende at flytte for folk og besøge nye mennesker hver dag, siger Jesper Hansen.

Han bor ved Munklinde med sin hustru og to små børn henholdsvis på ni måneder og 18 måneder.

Jobskiftet passer ham godt, da landbrugets arbejdstider ofte afhang af vejret, og ikke var forenelige med det at være en småbørnsfamilie.

Flytteopgaver skrives jo i kalenderen, så det giver en større frihed til at planlægge hverdagen.


Klar til vækst

Den nye ejer af Ikast Flytteforretning har visioner for firmaets fremtidige vækst. Lige nu består firmaet af to biler og tre flyttemænd inklusive chefen.

- Jeg har foreløbig ambitioner om, at jeg gerne vil have en bil og tre mand mere. Så kan vi byde ind på endnu flere typer opgaver, siger Jesper Hansen.

Arbejdsopgaverne er meget forskellige. Det er alt fra nogen, som skal flytte i en ny villa og til hele erhvervsbygninger, hvor der skal møbleres rundt på kontorerne.

- I næste uge skal vi for eksempel tømme en gammel præstegård. Der er ikke to dage, som er ens, siger Jesper Hansen og uddyber med flere eksempler:

- Vi har kørt 20 malerier til en udstilling i København, og vi har kørt antikke møbler til en butik i Aarhus, fortæller han.


Hjælper også med at pakke

Ind i mellem bliver flyttemændene kaldt ud til opgaver, der ikke kræver bil. Men armkræfter er nødvendige.

- Det kan være en ældre dame, som gerne vil have flyttet sit chatol op på førstesalen, og hvis sønnerne bor langt væk og ikke kan hjælpe, så ringer hun efter os, siger Jesper Hansen.

Nogle flytninger er planlagte, og kunderne står med store smil, fordi de er på vej hen i deres drømmebolig.

Andre gange er anledningen ikke så munter. For eksempel når et par går fra hinanden og den ene part ønsker at rykke ud hurtigst muligt.

- Vi ved godt, at det nogle gange kan være en akut situation, og derfor er vi meget fleksible i forhold til tidspunkter og klar til at handle hurtigt. Også i weekender, fortæller indehaveren af Ikast Flytteforretning og tilføjer, at firmaet også tilbyder hjælp til at pakke sine ejendele i flyttekasser, hvis man ønsker det.


Ordet er ditMere Erhverv