Tip os log ind
Mere end 600 unge er idrætselever på ISI, Nordre Skole, FCM Akademiet og College.
Foto: Privatfoto

Ny formand på ISI

Onsdag aften var der repræsentantskabsmøde på ISI, hvor man valgte ny formand
12. april 2019, 10.19

Ikast Til repræsentantskabsmøde onsdag aften på ISI kunne forstander Torben Østergaard berette om et godt år. Til mødet blev Palle Høj valgt som ny formand. Han afløser Poul Færch, og Ole Thiel blev valgt som næstformand. Torben Østergaard kaldte desuden 2018 for endnu et tilfredsstillende år - også rent økonomisk.

- Vi har et unikt og tæt samarbejde med Ikast-Brande Kommune og med stærke lokale idrætsklubber. Et samarbejde, som har gjort Ikast til en unik idrætsby med optimale forudsætninger for idræt, hvor vi hver dag har gavn af hinanden. Mere end 600 unge er idrætselever på ISI, Nordre Skole, FCM Akademiet og College. Alle samlet i nærhed med hinanden her i Sports Campus Ikast-Brande. Et helt unikt menneskeligt udviklingsmiljø, lød det fra Torben Østergaard som tilføjede:

- Hvert år har vi ca. 250 elever på en udviklingsrejse i miljøet på ISI. De opholder sig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Og de møder nogle lærere, der er lige så interesseret i eleven, når undervisningen slutter, som mens undervisningen kører, lød det fra forstanderen.


Nyeste skud på stammen

Torben Østergaard berettede om tilfredsstilling på både efterskolen og højskolen, mens ISI's kursusafdeling og PGA-træneruddannelsen i golf også lever i bedste velgående. Og så er der nyeste skud på stammen - Guldminen:

- Guldminen er blevet flot modtaget. Både internt og eksternt, med rigtig fin interesse i forhold til vores infomøder.

Vi oplever både stor interesse for den sportslige profil på skolen, men vi oplever i i lige så høj grad stor interesse i forhold til læringsmiljøet og friskoleånden, forklarede Torben Østergaard, som kunne løfte sløret for antallet af tilmeldte:

- Guldminen har allerede nu rundet tilmelding nummer 55, og vi har et mål om at starte 40 elever til august, og sætter rammen derefter. Vi sætter en rigtig fin normering, som gør, at vi kan muliggøre Svend Erik Schmidts anerkendte læringsfilosofier, der forventes at give børnene på friskolen de læringsaccelerationer, der er et af målene med friskolen, sideløbende med store ambitioner om at skabe en unik dannelsesproces, der kendetegner skoleformen, samt en tro på, at børnene opnår en stor sportslig, boglig og social udvikling, lød det.

Den øvrige bestyrelse er Frans Hammer Peter O. Sørensen, Claus Bertelsen, Annette Mosegaard og Claus Steinlein.


Ordet er ditMere Ikast