Tip os log ind
 • 1/: Ruten planlægges.
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Så går det løs. Hvor er mon første post placeret?
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Skattejagten er i gang. Smileys skal parres med dem på planchen.
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Sådan ser posterne ud. Her på en lygtepæl, men de kan også sidde på en træstolpe eller husmur.
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Øv, den er ikke for børn. Posten på Bording Skole er vi kun for de store elever.
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Evald Asp byder velkommen.
  Foto: Jan Anderschou
 • 1/: Først efter en tur rundt på banen, kunne man med god samvittighed finde vej til kagen.
  Foto: Jan Anderschou

Ny motionsaktivitet indviet i Bording

14. november 2018, 12.58

Bording Ikast har haft aktiviteten et stykke tid, ligesom den er udbredt til godt 250 andre steder i landet.

Langs gader og stier er opsat markeringer, der er også er indtegnet på et kort. Med andre ord vil man blive ledt rundt ved at følge kortet. Og man kan vælge korte og lange ruter, og naturligvis tilpasse tempoet til ens formåen og lyst.

Tanken er, at man skal kunne deltage uanset alder, højde og drøjde. Således er rollator ingen hindring, for en rute er udelukkende med fast belægning. For de langbenede, er der en rute på godt 9 kilometer, så der er altså lidt for enhver smag.

I alt er der opsat 30 poster, så der kan laves mange spændende løbe- eller gåture i området.

Banen er etableret i et samarbejde mellem Bording Skole, Hestlund Efterskole, FDF Bording, De grønne pigespejdere og Bording Lokalråd.


Indvielse med overblik

I dag skulle aktiviteten så indvies, hvilket skete i Vækst Huset, der trods navnet ikke indeholder en eneste plante. Men Evald Asp voksede i højden, for pludselig kunne han overskue forsamlingen. Han havde dog taget en stol til hjælp. Herfra kunne han så fortælle om denne nye spændende aktivitet, der er blevet til med professionel støtte fra Silkeborg Orienteringsklub.

På trods af det lidt fugtige vejr, var en del mødt op. Nogle klædt til lejligheden i selvlysende løbedress, tydeligvis dem der skulle ud på den længere distance.

For de mindreårige var turen gjort lidt spændende, fordi den var indrettet lidt som skattejagt. Når man kom til en post, var der et billede af næste post, og andre ledetråde. Der lød som en spændende rute, så den skulle prøves af sammen med en flok søde børn.


På skattejagt i Bording

Regnen var holdt op og det indbød til en fornøjelig tur på godt et par kilometer.

Børnene var meget hurtige til at spotte den første post, der var opsat på en lygtepæl.

Næste post var hurtigt i sigte, jo, der gik lidt sport i at finde posterne i en fart.

Hver post gemte også på et bogstav der skulle skrives ned. Måske kunne man også gætte et ord når banen var gennemført.

Vi er kommet til skolen. Måske var det en af de poster Evald asp havde opsat, for den var ikke for børn. Ved fælles hjælp lykkedes det dog at nå op og se hvad der stod på skiltet. Der var også en lille tegning med en ledetråd. Det var billedet af en burger, og det var der straks nogen der vidst hvor foregik.

Endelig var Vækst Huset igen i sigte og opgaven kunne afleveres. En pose slik til deltagerne, men altså kun til børnene.

Til gengæld var der lavet kaffe og bagt kage, som man trods alt spiste med rimelig god samvittighed efter den spændende tur.


Og vinderen blev

Efter de godt 2 kilometer rundt på skattejagten var det rart der var opsat bænke i Vækst Huset. En af bænkene havde vist været lidt fir tæt på en lighter.

Den ene bænk var allerede optaget Her sad en mand, Søren Lassen fra Pårup, der åbenbart ikke skulle på skattejagt i dag.

Det gik dog hurtigt op for forsamlingen, at han bare havde skyndt sig lidt. Søren havde snuppet turen på 6 kilometer på blot 37 minutter, og var dermed hurtigste mand på dagen.

Præmierne var sponseret af byens handlende, og der var således en fin T-shirt til Søren.
Ordet er dit