Tip os log ind

Ny strategi skal få flere i arbejde

Øget dialog med erhvervslivet skal få flere i arbejde
26. maj 2017, 10.18

ikast-brande Der skal tænkes nyt og anderledes i bestræbelserne på at få flere ud på arbejdsmarkedet.

- Der er intet i vejen med den indsats, der allerede er ydet. Den har været helt i top, men vi har i udvalget besluttet os for at nu skal der forsøges at prøve noget nyt, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Birthe Sørensen (S).

- Nøgleordet er dialog, og det gælder på alle niveauer, påpeger udvalgsformanden.

Den overordnede tanke er, at man fra Jobcentrets side i øget udstrækning skal være i nær kontakt med de enkelte virksomheder for at lytte til, hvad der mangler af arbejdskraft.

- Og det behøver ikke nødvendigvis at være fuldtidsstillinger. Mindre kan gøre det, men det drejer sig først og fremmest om at få flere ud i arbejde, også for de lediges egen skyld. Jeg er overbevist om, at det er godt for alle at være i arbejde og skabe et socialt netværk, siger Birthe Sørensen.

Udvalgsformanden mener, at der ligger mange småjobs og venter på de rigtige på de enkelte virksomheder.

- Men vi er nødt til at indgå i tæt dialog med virksomhederne for at finde frem til disse jobs.

Hun lægger vægt på, at de, der er for syge til arbejdsmarkedet, naturligvis ikke skal indgå i den nye strategi, men i stedet tilkendes deres førtidspension.

I udvalget har man også set nærmere på den gruppe af borgere, der har været på kontanthjælp i fem år eller længere.

Under overskriften »Flere skal med« vil man gøre en målrettet indsats for at bringe dem ind på arbejdsmarkedet. I den forbindelse søges om statslige puljemidler.


Ordet er dit