Tip os log ind
  • 1/: Vores Ikasts bestyrelse består af - fra venstre - Anne Dalsgaard, Nanna Møller (nyvalgt), Benjamin Piechnik, Viggo Mulvad, Jan Skarsholt Grønbæk (bagerst), Jesper Nielsen, Irene Ravn, Ann Merete Kongensgaard og Kasper Bæk Vestergaard (holder pause).
  • 1/: Den nye udviklingschef i Ikast Bymidte Julia Thaarup Johansen deltog i Vores Ikasts generalforsamling.

Ny udviklingschef blev præsenteret

I sidste uge var der generalforsamling i Vores Ikast, og den bød på en lille overraskelse
20. marts 2019, 13.43

Ikast Når overskriften på formandens beretning er »Ikast er i fremdrift, den gode udvikling fortsætter«, så kan man sige sig selv, at det har været et fint år i foreningen Vores Ikast.

Den holdt i går generalforsamling i Hjertet i Ikast, hvor formand Viggo Mulvad kunne gøre status på foreningens halvrunde fødselsdag.

- Den giver anledning til en lille refleksion over tingene, og vi er i bestyrelsen enige om, at vi godt kan være stolte af det, vi har nået på de fem år, sagde formanden.

Foreningen tæller cirka 260 medlemmer heriblandt en lang række butikker både i og uden for Strøgcentret, men også ejendomsmæglere, banker, foreninger, kirker og mange andre.

- Er der nogen, vi mangler, så hører vi gerne fra jer, sagde Viggo Mulvad, der håber, at Vores Ikast på et tidspunkt kommer over de 300 medlemmer.


Ny udviklingschef

På generalforsamlingen fortalte formand Viggo Mulvad om årets mange aktiviteter, men også om Ikast Bymidte, der er et udviklingsselskab, som netop skal udvikle midtbyen i Ikast.

Ikast-Brande Kommune støtter med 600.000 kroner, og på generalforsamlingen kunne formand for Vores Ikast fortælle, at der nu er blevet ansat en udviklingschef, som starter 1. april.

Navnet er Julia Thaarup Johansen, og hun kommer til at dele kontor med chef for Vores Ikast Jan Birk Knudsen.

Efter formandens beretning fik den nye udviklingschef, der var med til generalforsamlingen, mulighed for at sige et par ord.

- Jeg håber, at mine ideer kan skabe en masse spændende, og jeg ser frem til at høre jeres ideer og sparke bold med jer.

Julia Thaarup Johansen var ikke den eneste nye i forsamlingen.

Nanna Møller, Bale Advokatfirma, blev valgt ind i bestyrelsen i stedet for kasserer Kasper Bæk Vestergaard, Nybolig Ikast, der holder pause fra bestyrelsen på grund af en forestående familieforøgelse.

Der var genvalg til sekretær Anne Dalsgaard, Mediehuset Ikast-Brande, og Bjarne Raabjerg, Bakkehuset og Ikast Bio, fortsætter som suppleant.

Resten af bestyrelsen består af formand Viggo Mulvad, Midtjysk El Center, Irene Ravn, Thiele Ikast, Jan Skarsholt Grønbæk, Brillant, Jesper Nielsen, Møblér Ikast, Ann Merete Kongensgaard, Andelskassen Ikast, og Benjamin Piechnik, Liv i Byen.

Regnskabet bød på et overskud på 46.000 kroner og en egenkapital på 228.000 kroner.


Kommer til Ikast med friske øjne

Den nye udviklingschef, der skal være med til at skaffe nye aktiviteter til midtbyen, hedder Julie Thaarup Johansen, er 42 år og bor i Viborg.

- Der vil nok være nogen, som spørger, hvorfor det ikke blev en lokal, men jeg tror, det er godt, at der kommer en til byen med friske øjne. Noget af det første, jeg vil gøre, er at finde ud af, hvad der er Ikasts dna: både hvad der kendetegner de erhvervsdrivende og de handlende og ikke mindst, om der er overensstemmelse mellem de to. Når jeg ved det, så har jeg noget at bygge videre på.

Om sit første møde med Strøgcentret siger hun:

- Det tør jeg næsten ikke at svare på. Jeg synes, det virkede kedeligt. Men der er gode muligheder for forbedring, og jeg vil forsøge at gøre stedet mere hyggeligt. Der er mange gode butikker, og strøget er overdækket, så der er også meget godt at sige om det. Byen har en god størrelse, men der skal være noget at køre efter, ellers tager folk andre steder hen.

Ordet er ditMere Ikast