Tip os log ind
Bagerst fra venstre: Susanne Nielsen, Berrit Hansen, Anna Mette Pedersen, Verner Madsen, Marianne Bergholt Andersen. Forrest fra venstre: Dorethe Jensen, Niels Peter Jensen, Inge Riis, Lone Klarholt, Lene Jørgensen

Nye Familievenner i Home-Start

FAMILIE-VENNER Ti nye familievenner har gennemført forberedelseskurset i HOME-START og er ved at blive matchet med de familier, som har henvendt sig, fordi de har brug for støtte. To af familievennerne har en speciel funktion, idet Niels Peter er handyman og kan hjælpe med små praktiske opgaver i hjemmet, som kræver værktøj, og Verner tilbyder økonomisk rådgivning til familierne.
25. november 2013, 17.32

Et stigende antal småbørnsfamilier står uden netværk - og hvis man mister fodfæstet i en travl hverdag, kan selv små gøremål vokse til uoverkommelige opgaver.

HOME-START er uafhængig af religiøse, politiske og økonomiske interesser. Vi tilbyder hjælp til alle småbørnsfamilier - der selv måtte ønske hjælp. Hjælpen er ligeværdig, respektfuld og efter forældrenes ønske. En frivillig familieven giver forældrene et overskud og en omsorg, som de kan give videre til deres børn. En familieven er de ekstra hænder, der kan give familien ressourcer til bedre at overskue hverdagen, til at skabe netværk, afklare økonomi eller bare tage en tur på legepladsen med børnene.

I HOME-START Ikast-Brande sidder Hanne Hebsgaard klar til at tage imod henvendelse fra småbørnsfamilier under pres. Hun tager også gerne mod henvendelser fra forældre i alle aldre, der har lyst, tid og overskud til at være frivillig familieven i HOME-START.

Flere familievenner ønskes

I øjeblikket har jeg familier fra Pårup, Bording, Ikast og Brande, som ønsker at få en familieven, fortæller koordinator Hanne Hebsgaard. Derfor har vi brug for flere frivillige familievenner, som har tid og lyst til at besøge en familie to timer om ugen i mindst et halvt år. En familieven kan lide at lytte, deltage i aktiviteter sammen med familien og er villig til at hjælpe med praktiske gøremål fx at købe ind eller lave mad sammen med familien. Familievenner er selv forældre eller har arbejdet med børn. Næste forberedelseskursus starter i begyndelsen af det nye år.

Henvendelse til koordinator Hanne Hebsgaard på mobil 25765556 eller skriv til ikast-brande home-start.dk . Læs mere på www.home-start.dk.


Ordet er dit