Tip os log ind
Region Midtjylland indstifter kulturpriser i forbindelse med Europæisk Kulturfestival Genopdag.
Foto: Pr-foto

Nye kulturpriser til Midtjylland

Har du forslag til kandidater fra Ikast-Brande Kommune, så er der nu mulighed for at indstille frem til 13. maj
03. maj 2019, 12.17

Ikast-Brande Region Midtjylland indstifter kulturpriser i forbindelse med Europæisk Kulturfestival Genopdag.

De Midtjyske Kulturpriser bygger på tre af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og går til kunstnere, kulturinstitutioner, projekter eller værker, der har haft særlig betydning for hver af de tre mål.


De tre priser er:

Hovedpris:

Partnerskaber for handling (verdensmål nr. 17)

Uddeles til en kulturaktør eller et værk, som har haft særlig betydning for den bæredygtige samfundsudvikling gennem nytænkende samarbejde med en eller flere andre danske eller internationale aktører fra kulturverdenen og/eller andre sektorer. Med titlen følger 50.000 kr. til udviklingen af nye kulturprojekter.

Klimaindsats (verdensmål nr. 13)

Uddeles til en kulturaktør eller et værk, der har haft særlig betydning for klima-debatten og/eller den bæredygtige udvikling i samfundet. Det kan for eksempel være ved at belyse menneskets forhold til naturen og aftryk på miljøet eller gennem konkrete initiativer for klimaet. Med titlen følger 25.000 kr. til udviklingen af nye kulturprojekter.

Mindre ulighed (verdensmål nr. 10)

Uddeles til en kulturaktør eller et værk, der har haft særlig betydning for at sætte fokus på og/eller mindske uligheden i samfundet. Det kan for eksempel være i forhold til ligestillingen mellem køn, etnicitet, seksualitet med mere, lighed i sundhed eller gennem en indsats for at sikre lige adgang til kunst og kultur. Med titlen følger 25.000 kroner til udviklingen af nye kulturprojekter.

Du kan indstille kulturaktører til priserne på Genopdags hjemmeside indtil 13. maj 2019.


Ordet er ditMere Kultur