Tip os log ind
  • 1/: Susanne Wulff Svendsen og Niels Henrik Hjøllund er nye professorer.
    Foto: Region Midtjylland
  • 1/: Susanne Wulff Svendsen.
    Foto: Region Midtjylland

Nye professorer på Arbejdsmedicinsk Klinik

Klinikken udvider forskningsmiljøet. De to nye professorer tiltræder officielt i denne måned
13. januar 2016, 11.15

tiltrædelse Her i januar tiltræder to nye professorer officielt ved Health, Aarhus Universitet og landets første universitetsklinik, Arbejdsmedicinsk Klinik Herning, i Hospitalsenheden Vest.

Niels Henrik Hjøllund holdt tiltrædelsesforelæsning fredag 8. januar som ny professor, og fredag 15. januar er det professor Susanne Wulff Svendsens tur. Hendes tiltrædelsesforelæsning finder sted fredag 15. januar på AU Herning, Birk Centerpark 15 i Birk.

Niels Henrik Hjøllunds område, Patient Reported Outcome (PRO), er en vigtig byggesten i fremtidens sundhedsvæsen. AmbuFlex hedder det system, som han har arbejdet målrettet på - og forsket i - siden 2004.

Niels Henrik Hjøllund tog den lægevidenskabelige kandidateksamen fra Aarhus Universitet i 1989. I 1998 færdiggjorde han sin ph.d.-afhandling, og i 2000 blev han speciallæge i arbejdsmedicin. Han har siden 2008 været ansat ved Hospitalsenheden Vest som leder af enheden »VestKronik«, der administrativt er knyttet til Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning.


Forebygge arbejdsskader

Professor Susanne Wulff Svendsen holder tiltrædelsesforelæsning på AU Herning om betydningen af akavede arbejdsstillinger, hurtige arbejdsbevægelser og kraftbetonet arbejde for risikoen for blandt andet at udvikle skulderlidelser og åreknuder.

Hun har i mange år engageret sig i udforskningen af sammenhænge mellem fysiske arbejdsbelastninger og lidelser i bevægeapparatet.

Hun har arbejdet ud fra det overordnede formål at forbedre mulighederne for at forebygge, at lidelserne opstår, og at de får negative konsekvenser for helbred og arbejdsmuligheder.

Susanne Wulff Svendsen blev uddannet som læge i sommeren 1994, og hun blev ph.d.'er i 2003 og speciallæge i arbejdsmedicin i 2006. Hun har været overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik, Hospitalsenheden Vest siden 2009.

Hospitalsenheden Vest har bidraget til begge professorater.


Ordet er dit