Tip os log ind
  • 1/: Et af de mest populære indslag i 2017 var en koncert med Jacob Dinesen, som her skriver autografer.
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Et af de mest populære indslag i 2017 var en koncert med Jacob Dinesen, som her ses på scenen.
    Foto: Steen Hebsgaard

Nye tider på vej i Bakkehuset

Et godt år i 2017 for spillestedet, der står overfor en ny ledelse
05. maj 2018, 09.14

IKAST 2017 har været et godt år for Bakkehuset. Der er udfordringer, og der er nye tider på vej i ledelse af huset. Men det ser huset også som nye muligheder.

Det var essensen af den beretning, formanden for Bakkehuset, Steen Hebsgaard, aflagde ved årsmødet onsdag aften.

Bakkehuset har skiftet status til selvejende institution, og det var således kun den anden generalforsamling i husets snart 25-årige historie.

Har det så været et godt år, spurgte formanden?

- Det har det. En god bestyrelse, masser af god musik, stor opbakning fra sponsorer og en masse frivillige, som yder en stor indsats. Så er grundlaget i orden. Vi er udfordret på billetsalget. Det er svært at beregne, hvilke kunstnere, der er trækplastre, og folk har mange tilbud at vælge imellem på kulturfronten i dag, sagde Steen Hebsgaard, der konstaterede, at selv om et arrangement ikke trækker fulde huse - er der altid en god stemning.,

- Vores varemærke er at levere kvalitet - og det finder man i ligeså høj grad hos de mindre kendte navne som hos de store navne. Det fortsætter vi med.

Bakkehusets har siden starten altid haft frokostjazz den første lørdag i de fleste af årets måneder. De har vokset sig til en gedigen succes med omkring 125 publikummer i gennemsnit og med besøg fra nabobyerne omkring Ikast.


Året i tal

2017 bød på 35 koncertoplevelser, inddragelse af 60 frivillige, et medlemstal i Bakkehusets Venner på 430 og 3200 betalende gæster.

- Kombineret med musikskolens aktiviteter i salen plus diverse udlejninger, kan vi vist godt tillade os at sige, at Bakkehuset er et hus, der bliver brugt.

Økonomisk balancerer Bakkehusets regnskab med 774.000 kroner og udviser et overskud på 11.000 kroner.

Det er tilfredsstillende, konstaterede formanden - selv om man skal være opmærksom på driften i det kommende arbejde.

Huset har en egenkapital på knapt 440.000 kroner og står derfor på nogenlunde sikker grund.


Farvel til Bente

Disse måneder er også et begyndende farvel til Bakkehusets leder, Bente Busk, der med en afskedsreception 16. august går på pension efter mange års arbejde.

- Vi står overfor Bentes velfortjente otium - og over for en udfordring. Hun lukker en dør - og vi åbner en ny. Sådan må det være. Man kan ikke erstatte Bentes utrættelige indsats - men vi kan finde en løsning, der kan fremtidssikre huset og måske også nyudvikle huset. Det er den tilgang bestyrelsen har haft til opgaven. Og vi er godt på vej, sagde Steen Hebsgaard.

Løsningen går på at ansætte biochef Bjarne Raabjerg som leder af både Bakkehuset og Ikast Bio, og samtidig slå en stilling op som koordinator i huset.

På den måde fortsætter både bio og Bakkehus med de respektive bestyrelser, frivillige med mere - men laver en fælles aftale om driften af de to kultur-institutioner.

Steen Hebsgaard sluttede af med at takke Bente Busk og bestyrelsen, samt nabofællesskabet med musikskolen og bio for et konstruktivt samarbejde - og han rettede en stor tak til de frivillige for deres indsats.

- De frivillige er alfa og omega for husets drift og den gode atmosfære her, sagde han.


Ordet er ditMere Ikast