Tip os log ind
  • 1/: Thomas Bak ejer de tre punkthuse på hjørnet af Færøgade og Norgesgade i Ikast. Hvert hus har ni lejligheder, og alle er lejet ud i så hurtigt et tempo, så ejeren nu vil opføre et fjerde punkthus i rækken.
    Foto: Thomas Vang Nielsen
  • 1/: Det røde murstenshus på Norgesgade 7 bliver snart revet ned for at give plads til et nyt punkthus med ni lejligheder.
    Foto: Thomas Vang Nielsen

Nyopført boligblok er fuldt udlejet: Nyt byggeri skyder op

Nyopført boligblok i Ikast er fuldt udlejet på kort tid, så nu sætter ejeren gang i mere byggeri - igen
09. august 2019, 14.45

Ikast Deja-vu er betegnelsen for, at man mener at have oplevet den nuværende situation engang før.

Hvis man færdes omkring hjørnet af Færøgade og Norgesgade i Ikast, kan man godt få lidt den fornemmelse, for flere ens punkthuse er på blot et par år bygget ved siden af hinanden.

Og mere er på vej.

Et punkthus er et fritliggende etagebyggeri med forholdsvis lille grundplan.

De to første huse med i alt 18 lejligheder stod færdige i sommeren 2017, og der gik kun kort tid, før der var navne på alle postkasserne.

Det satte gang i opførelsen af punkthus nummer tre med yderligere ni lejligheder.

- Alt er allerede udlejet i hus nummer tre. De første flyttede ind 1. juli, og de sidste kommer her 1. september, fortæller Thomas Bak fra Ikast, der gennem Ejendomsselskabet Færøgade 1 ApS ejer de tre punkthuse.


Indflytningsklare om et år

Lokalplanen giver mulighed for at opføre fire punkthuse i området, og det har kun været af forsigtighed, at Thomas Bak har bygget i etaper.

- Det vil se godt ud, når perlerækken er sluttet, siger han med et smil om bygning nummer fire, der som de andre vil ligge med facade mod Norgesgade men have indkørsel fra Færøgade.

For at få plads til punkthus nummer fire skal et slidt hus fra 1950 på Norgesgade 7 rives ned.

- Der boede vores revisor, men han er gået på pension, fortæller Thomas Bak, der ejer det røde murstenshus.

- Så slipper vi også for at sætte det i stand. Det er ikke så kønt, tilføjer han og fortæller, at han lige har talt med arkitekten.

- Vi regner med at kunne gå i gang i efteråret. Første synlige skridt bliver naturligvis at rive det gamle hus ned. De nye lejligheder skulle gerne stå klar til indflytning 1. august næste år, siger Thomas Bak.


Har ramt et sweetspot

Hvert punkthus har ni lejligheder på cirka 95 kvadratmeter. På 2. sal er der to penthouselejligheder med 12 kvadratmeter sydvest vendt solterrasse. De øvrige lejligheder har hver en seks kvadratmeter terrasse.

Til hver lejlighed hører desuden en overdækket carport med tilhørende depotrum.

Bygning nummer fire bliver identisk med de andre tre, for denne type bolig er tydeligvis populær.

- Vi har ramt et sweetspot. Der er mange ældre, som gerne vil skifte hus og have ud med en lejlighed, siger Thomas Bak og oplyser, at aldersgruppen i punkthusene primært er 60-70-årige. Både par og enlige.

Dét bekræftes af Nicolai Søgaard Møller fra EDC i Ikast, der varetager udlejningen.

- Der er et stort opsparet behov. De bliver lejet ud meget hurtigt. Der er ingen tvivl om, at mange ældre gerne vil ind i byen og bo, og der er ikke blevet bygget ret meget i en lang periode. Det er først inden for de seneste fem år, der er kommet skred i det, siger Nicolai Søgaard Møller.

For at gøre lejemålene endnu mere attraktive for de ældre borgere, har Thomas Bak sørget for en vicevært, der vasker trapper indvendigt og passer de grønne områder, samt en vinduespudser.


Sociale forbindelser

I løbet af august etableres en petanquebane i de grønne områder ved husene.

- Banen skal have internationale mål på 15 gange fire meter, og underlaget laves efter alle kunstens regler, fortæller Thomas Bak, der glæder sig over, at de nye bordebænkesæt, som blot er et par uger gamle benyttes flittigt.

Dermed lever de op til formålet om at skabe sociale forbindelser mellem beboerne i de tre - snart fire - punkthuse på Færøgade.


Ordet er ditMere Ikast