Tip os log ind
Tina Horslund Mølgaard

Nyt tiltag for psykisk sårbare unge

Mellemgruppen er et tiltag i for 25-35-årige, som søger netværk og andre at dele nogle fede oplevelser og hyggelige timer sammen med.
12. november 2015, 08.09

Socialt Som psykisk sårbar kan det være svært selv at tage initiativ til at komme ud og lave en aktivitet, såsom at gå til sport, eller deltage i foreningsarbejde. Der er nu startet tilbud op, til nogle af dem - kaldet Mellemgruppen.

Tina Horslund Mølgaard, der er tilknyttet medarbejder, er tovholder for gruppen og dens aktiviteter og fortæller:

- Idéen til Mellemgruppen opstod omkring marts 2014. Der havde været stor succes for dem med psykisk sårbarhed, der var i Ungegruppen, i alderen fra 18-25. Så det virkede som en god idé at starte noget for dem, der var blevet for gamle til at være der. De personer der er i den aldersgruppe mødte forskellige tidspunkter på Den Blå Café. Så selvom der var en gruppe i alderen 25-35, så mødte de ikke hinanden. Så for at de skulle mødes blev Mellemgruppen startet op.

- For at skabe interesse omkring tilbuddet, fortalte jeg om det til bostøtter, mentorer og arbejdsmarkedsafdelingen, og sendte foldere ud til steder, hvor der var folk i den aldersgruppe. Og så blev gruppen rigtigt startet op, omkring maj i år.

Gruppen har blandt andet været ude og spille paintball, i biografen og ude at bowle. Selvom der er en PlayStation til rådighed, så vil personerne i gruppen hellere spille terningspil, end PlayStation, med hinanden.

- Det har faktisk overrasket mig. Der har ikke skullet så meget til, for at få skabt god kontakt i gruppen og til at lave aktiviteter uden tovholder. Gruppen har bl.a. holdt fest og været i byen sammen, uden tovholder. Planerne fremover for gruppen er at skabe fokus på, at der kan komme nye medlemmer nemt til. For at der er så lidt egenbetaling på aktiviteterne som muligt, har jeg søgt forskellige fonde. Det kan være svært selv, for personerne i gruppen at have penge til de aktiviteter vi laver, siger Tina Horslund Mølgaard.

Når man kommer ind i gruppen, er der ikke nogen krav til præstation, og der er stor forståelse for, hvis man har det svært i en periode.

Maiken Nielsen, der er en del af Mellemgruppen, fortæller, at hun hørte om det igennem Den Blå Café. Det der gjorde, at hun startede var, at det var et tilbud for ligesindede. Hun manglede noget socialt, og mente derfor det her var et tilbud, hun kunne benytte sig af. Hun fortæller, at hun fik et positivt indtryk af gruppen, idet at der ikke var nogen forventninger om at præstere. Det at komme ud af sit eget hjem til noget andet har givet meget.

Man kan søge mere information på www.socialpsykiatrinord.ikast-brande.dk, eller bare møde op i Den Blå Café, for at høre mere om gruppen. Mellemgruppen mødes hver onsdag fra kl. 14.00 - 17.00


Ordet er dit