Tip os log ind
  • 1/: Den daglige leder Thomas Steffensen viser her hvordan man kan øve indspil fra semirough til green fra kuperet terræn.
    Foto: Jan Anderschou
  • 1/: Indehaveren Peter Thomsen (tv) og centerleder Thomas Steffensen - mændene bag det nye vintergolfmekka i Ikast.
    Foto: Jan Anderschou

Nyt vintergolfmekka åbner i Ikast

Peter Thomsen fra Dansk Junior Golfakademi indvier Indoor Golf Midtjylland på lørdag
08. november 2018, 09.19

IKAST Golfmiljøet i Ikast får endnu et vitamintilskud, når indehaveren af Dansk Junior Golf Akademi, Peter Thomsen, på lørdag åbner Indoor Golf Midtjylland. Han har indrettet den 1.600 kvadratmeter store tidligere Rema 1000-butik på Jens Holdgaardsvej til et eksklusivt vintertræningscenter for golfspillere, hvad enten der er tale om elitegolfspillere eller motionister. Eller for den sags skyld en gruppe af personer, der ønsker en sjov aktivitet til et firmaarrangement, polterabend, fødselsdagsfest eller lignende.

Peter Thomsen er virkelig gået hele vejen. Ikke blot har han købt hele ejendommen, der også indeholder Vestbyens Bageri. Han har gennemrenoveret såvel den gamle bankohal og hele Rema 1000-supermarkedet, så det nu fremstår snorlige, som et særdeles attraktivt og tiltrækkende golftilbud.

Den samlede investering beløber sig til mere end fem millioner kroner, og den indbefatter blandt andet 22 udslagsmåtter, tre store puttinggreens, indspilsgreens, fire TrackMan-rangepladser, så man kan se hvor skævt eller hvor lige man slår. Og tre TrackMan-simulatorer, så man kan spille golf, som var man til stede på Valderama, Carnoustie eller Pebble Beach eller hvor man nu måtte drømme om at gå 18 berømte huller.

Herudover er det indrettet et indbydende loungemiljø, hvor der hver dag er frisk brød, sandwiches og velbrygget kaffe leveret fra Vestbyens Bageri, ligesom der selvfølgelig kan købes både øl og vand.


En golfpassioneret iværksætter

Peter Thomsen, der er 40 år, stammer fra Holstebro. Han har inden for de sidste 10 år med stor succes opbygget Dansk Junior Golf Akademi, som uddanner unge talentfulde golfspillere både i København, Århus og Ikast.

Sidstnævnte foregår med bopæl på Sportsstarcollege Ikast-Brande, og Peter Thomsen har gennem en årrække været en meget nær samarbejdespartner for Idrætsskolerne i Ikast (ISI), som jo også tager sig af skoleuddannelserne af alle danskere, som ønsker at tage sig en træneruddannelse under Dansk Golf Union. Samtlige disse unge mennesker opholder sig tre måneder i Ikast i to på hinanden følgende vintre, og disse vil selvsagt få enorm glæde af det nye center.

Peter Thomsen har lavet et tilsvarende indoorgolfcenter i Hørsholm, men det bliver det første af sin slags i Midt- og vestjylland, og kan slet ikke sammenlignes med det der tidligere foregik i Stadome og på Eli Christensensvej i Ikast.

-Vi forventer, at kunne trække golfspillere fra alle niveauer i en radius af 50-70 kilometer, og vi vil gøre alt for at give dem så god en oplevelse af de kommer igen, siger Peter Thomsen. Han har ansat Thomas Steffensen, som daglig leder af centret. Og der er tale om en kompetent herre, som i forgår indgår i golftrænerteamet omkring ISI, Sportsstarcollege og golftræneruddannelsen.


Lang åbningstid

Den tidligere bankohal i den vestligste del af bygningen er indrettet til de mest professionelle for ikke at sige lidt nørdede udøvere, som kan træne stort set hele døgnet. Selve supermarkedsdelen er åben for offentligheden alle ugens syv dage frem til udgangen af april.

Centret åbner som nævnt på lørdag, og her er der åbent hus og reception, hvor alle interesserede er velkommen til gratis at komme og se på herlighederne og endog få lov at prøve sig med både driver, kølle, jern og putter.

Indoorgolf Midtjylland håber på et godt samarbejde med e omkringliggende klubber, og medlemmerne af både Ikast-Tullamore, Herning, Silkeborg-Ry, Brande, Trehøje, Holstebro, Give og Dejbjerg er inviteret til Grand Opening.


Ordet er ditMere Sport