Tip os log ind

Omstridt boligprojekt i Ikast deler politikerne

Projekt på Villavej skaber debat
15. april 2018, 07.43

lokalplan Der er dækket op til en hidsig debat, når et boligprojekt i midtbyen af Ikast kommer for byrådet.

Det drejer sig om et projekt på Villavej, der har været ude i høring.

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget indstiller til byrådet, at en ny lokalplan samt tillæg til kommuneplanen vedtages, mens Kirsten Hoffmann (S) og Heinrich Rune (K) tager forbehold.

Det samme gør Birthe Sørensen (S) i øvrigt også, skønt hun ikke deltog i mødet på grund af afbud.

- Jeg synes, at der er tale om en rimelig plan, udtaler Henrik Engedahl (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Den opfattelse deles ikke af alle. Blandt andet er der flere naboer, der ikke just klapper i hænderne af begejstring over projektet, der omfatter tre punkthuse med hver fire etager.

Indsigelserne går blandt andet på, at de nuværende byhuse vil komme til at ligge i skyggen af punkthusene, ligesom der vil være risiko for indkig.

Byggeprojektet er døbt Villahaven Aps og vil blive placeret på en tom byggegrund på Villabvej, hvor kobfektionsvirksomheden Niels & Winkler senest havde til huse.

Årsagen til socialdemokraternes forbehold ligger i, at man efter deres mening ikke synes, at dialogen mellem de berørte husejere og kommunen har været i orden, og at der ikke er gjort tilstrækkelig for at nå frem til en løsning, som alle parter kan være tjent med.

Det er nu op til først Økonomi- og Planudvalget at se på projektet, inden den endelige behandling af lokalplanen og tillægget til kommuneplanen skal behandles i byrådet, hvor det endeligt vil blive afgjort, om det omdiskuterede projekt kan gennemføres.

.............

Herning Folkeblad bringer i dag en artikel om reaktionen hos de to husejere, Marie Louise Daugaard og Per Mølhave Christensen, der har været omtalt i medier og som har lavet indsigelser mod planen. De har allieret sig med en jurist, Bo Christensen, der har erfaringer med en lignbende sag i næste samme område af byen.

- Byrådet skal tænke sig godt om. Det vi ønsker er dialog. Vi må kunne snakke sammen, siger Bo Christensen til Herning Folkeblad.


Ordet er dit