Tip os log ind

Onyszkos bogudgivelse stoppede Plymouth

Den kontroversielle keeper med fortid i FCM blev vraget til prøvetræningen i England
05. januar 2010, 08.15

Den tidligere FCM-målmand Arek Onyszko skulle i denne uge have trænet med den engelske klub Plymouth Argyle. Men prøvetræningen er aflyst.
Årsagen er Onyszkos meget omtalte bog, "Fucking Polak". Ifølge eb.dk var nyheden om og ikke mindst indholdet af polakkens kontroversielle bog nået til England.
Kort visit
I "Fucking Polak" kommer Onyszko blandt andet ind på sit syn omkring homoseksuelle og sin fascination af Hells Angels-rockere. Holdningerne er ikke acceptable, mente en række Plymouth-sponsorer.
De sørgede for, at Arek Onyszkos ophold på den engelske sydkyst blev særdeles kortvarig. Efter blot ét døgn måtte den 35-årige keeper vende tilbage til Danmark.
– Klubben fik nogle opringninger fra forskellige folk, hvor de blev truet med sanktioner. Jeg tror, nogle sponsorer trykkede på nogle knapper. Det betød i hvert fald, at klubben trak sig, forklarer Arek Onyszkos agent, Nicola Juric, til Ekstra Bladet.
Han var meget overrasket over den reaktion, fordi Plymouth ifølge agenten kendte alt til polakkens bogudgivelse og fortid.
– Klubben kendte alt til det, som Arek havde skrevet i bogen. Derfor er det overraskende, at tingene er endt, som de er, tilføjer han.
Onyszko vil fortsætte
Hovedpersonen var både skuffet og lidt frustreret, da han i aftes atter var på dansk jord efter et besynderligt døgn i England.
– Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at en bogudgivelse ville have så stor påvirkning på min fremtidig fodboldkarriere, siger Arek Onyszko, der nu igen er på udsigt efter en ny klub.
FCM-løn på to mio. kr.
Det er ikke kun Onyszko selv, der håber at finde en ny arbejdsgiver. Det gør man også hos FC Midtjylland, der i efteråret fyrede målmanden. Den midtjyske klub skal nemlig betale Onyszkos løn, indtil kontrakten udløber 30. juni 2011. Arek Onyszko tjener lidt over 100.000 kroner om måneden, og det løber op i cirka to millioner kroner for FCM.


Ordet er dit